Ντόναλντ Τραμπ: "Το Hollywood είναι άθλιο και ρατσιστικό"

Δημοσίευση: 11 Aug 2019, 14:41
Συντάκτης:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Χόλυγουντ την Παρασκευή τον πρωί αναφέροντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι «το Χόλυγουντ είναι πραγματικά ρατσιστικό»! Και όμως έκανε αυτήν την δήλωση η οποία προέκυψε ως απάντηση όταν ρωτήθηκε ορθώς από δημοσιογράφο αν θεωρεί ότι η ρητορική του συμβάλλει στην τόνωση της ένοπλης βίας σε όλη την χώρα. Ο πρόεδρος απάντησε επιτιθέμενος στην κινηματογραφική βιομηχανία λέγοντας «Το Χόλυγουντ είναι στα αλήθεια άθλιο. Μιλάτε για ρατσιστές. Το Χόλυγουντ είναι ρατσιστικό. Αυτά που κάνουν, με τις ταινίες που κυκλοφορούν, είναι πραγματικό επικίνδυνο για την χώρα μας. Ό,τι κάνει είναι μια τεράστια αποτυχία για την χώρα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑΠως το Netflix και η Apple δίνουν νέα μορφή στο Hollywood

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ξεφύγει και να μην απαντήσει στην ερώτηση για το κατά πόσο η ρητορική του και όχι το Χόλυγουντ είναι στην πράξη επικίνδυνη. Μην ξεχνάμε ότι ο δολοφόνος του χτυπήματος στο Ελ Πάσο στο Τέξας στις 3 Αυγούστου οδηγήθηκε σε αυτήν την πράξη από ρατσιστικό μίσος κάνοντας λόγο για ισπανική εισβολή στην χώρα, έναν όρο που χρησιμοποιεί συχνά ο Trump. Το Χόλυγουντ αποτελεί κόκκινο πανί για τον πρόεδρο αλλά και έναν εύκολο στόχο ώστε να ξεφεύγει από άλλα ζητήματα τα οποία αδυνατεί να απαντήσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην καμπάνια που έχει αρχίσει για την επανεκλογή του έχει χρησιμοποιήσει την λέξη Χόλυγουντ δεκατρείς φορές μέσα στους τελευταίους δύο μήνες. Κατά καιρούς έχει ξεσπαθώσει εναντίον του φιλοδημοκρατικού Χόλυγουντ, εναντίον ταινιών και βραβεύσεων, εναντίον ηθοποιών, όπως με την Meryl Streep. Σε μια έκκληση συγκέντρωσης χρημάτων που έκανε στις 28 Ιουλίου ανέφερε για παράδειγμα ότι «οι μεγάλοι κυβερνητικοί σοσιαλιστές όπως ο νυσταγμένος Joe (αναφέρεται στον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden), ο τρελός Bernie (Bernie Sanders) και η Ποκαχόντας (για την Elizabeth Warren) δεν πρόκειται να κατέβουν χωρίς αγώνα. Στην βάση τους έχουν τους μεγάλους χολυγουντιανούς δωρητές για να διασώσουν τις εκστρατείες τους, γι΄αυτό χρειαζόμαστε από εσάς να εντείνετε».

Kαι το κακό είναι δυστυχώς ότι αυτή η φασίζουσα ρητορική του είχε το πρώτο επίσημο θύμα της.

Δημοσίευση: 11 Aug 2019, 14:41
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
63261
Odeon
49100
Village
19000
Feelgood
11174