Ταραχές ΗΠΑ: Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη

Ταραχές ΗΠΑ: Όταν η ζωή μιμείται την τέχνη
Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2020, 14:57
Συντάκτης:

Συνήθως η τέχνη μιμείται (απεικονίζει/εικονογραφεί) την ζωή, υπάρχουν όμως και ορισμένες φορές που συμβαίνει το αντίθετο.

ΣΧΕΤΙΚΑΌταν ο Ντάρεν Αρονόφσκι ήθελε τον Γιόακιν Φοίνιξ για Batman

Οι αντιδράσεις του κόσμου μαίνονται σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τα ρατσιστικά καθίκια της αμερικανικής αστυνομίας. Στην Ουάσινγκτον οι διαδηλωτές εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού έφτασαν μπροστά από τον Λευκό Οίκο για 5η συνεχόμενη μέρα, και τα βίαια επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη με δακρυγόνα, φωτιές σε όλη την χώρα, ενώ υπάρχουν και 5 νεκροί, αλλά και 4.500 συλλήψεις.

Aστυνομικοί επιτέθηκαν και στον Τζον Κιούζακ.

Το πλήθος που συγκεντρώθηκε μπροστά από την προεδρική κατοικία, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας (αλλά και σε 40 πόλεις των ΗΠΑ συνολικά) κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ. Ο Ντόναλντ Τραμπ (που είχε καταδικάσει το μένος των αντιδράσεων με ένα σερί γελοίων tweets) μεταφέρθηκε για ένα χρονικό διάστημα σε υπόγειο καταφύγιο, για να προφυλαχθεί από τυχόν εκτεταμένα επεισόδια.

Σε πολλές περιοχές το συγκεντρωμένο πλήθος και τα επεισόδια προσομοιώθηκαν από πολλούς με τις γνωστές σκηνές από την ταινία Joker, με τον Γιόακιν Φοίνιξ να ξεσηκώνει τα πλήθη σε αντίδραση προς το κατεστημένο, κάποιες φωτό θυμίζουν πολύ έντονα το φιλμ.

Και φυσικά στο Twitter έγινε party.

Ας ελπίσουμε αυτές οι αντιδράσεις να επιφέρουν επιτέλους αλλαγές.

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Old Guard": Die, die my darling

"The Old Guard": Die, die my darling

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724