ΣΕΙΡΕΣ

"Tales from the loop" season 1: Υποτιμημένο διαμαντάκι

Δημοσίευση: 30 Απριλίου 2020, 17:26
Συντάκτης:

Σύνοψη: H Loop είναι ένα υπόγειο επιστημονικό εργαστήριο, γύρω από τις εφευρέσεις του οποίου εξελίσσονται οι διαφορετικές ιστορίες της νέας αυτής σειράς του Amazon Prime. Με τους πάντα απολαυστικούς Jonathan Price και Rebecca Hall στο καστ της και την Jodie Foster να σκηνοθετεί το τελευταίο επεισόδιο, το Tales of the Loop είναι μία σειρά από sci-fi ιστορίες, που παρουσιάζονται με αυτοτέλεια και ίσως κάποια έλλειψη συνοχής.

<a href="/home-cinema-streaming/road-house/69686">Road House</a>ΣΧΕΤΙΚΑRoad House

Άποψη: Το ομότιτλο βιβλίο του Σουηδού, Simon Stålenhag, στο οποίο βασίζεται η σειρά, μεταφέρθηκε στη φανταστική πόλη Mercer στο Ohio της Αμερικής από τον Nathaniel Halpern (Legion, Outcast). Ωστόσο το λιτό καθαρό τοπίο με τα ψυχρά του χρώματα, ανάμεσα σε πυκνά δάση και δίπλα στη θάλασσα έχει αναμφισβήτητα κάτι από το ύφος της Σκανδιναβίας.

Το Tales from the Loop είναι κάτι σα σύγχρονο, μελαγχολικό Twilight Zone, γεμάτο συμβολικές συμπτώσεις και διδάγματα, εδώ το sci – fi στοιχείο χρησιμοποιείται ως αφορμή για να εξερευνήσουμε τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων, τις οποίες κρατά πάντα στο επίκεντρο της δράσης της, αρετή σπάνια για το είδος.

Η σειρά είναι κατασκευασμένη με απόλυτα κινηματογραφικούς όρους και χρωστά ίσως την κομψότητα και ευαισθησία της, στην ευρωπαϊκή καταγωγή των ιστοριών της, αλλά και στην απέριττη σκηνοθετική ματιά και τη μίνιμαλ αισθητική της. Αργή, χωρίς cliffhangers και εύκολους εντυπωσιασμούς, με ομαλές κινήσεις της κάμερας, αρμονικά συμμετρικά κάδρα και με τη μινιμαλιστική μουσική των Paul Leonard- Morgan και Philip Glass, μας ξεναγεί με μία ποιητική διάθεση στα ευφάνταστα φαινόμενά της.

Περιορισμένο σε χαμηλών τόνων συναισθήματα, το Tales from the Loop εστιάζει στην ομορφιά των στιγμών του και παρασύρεται από τα μικρά παράδοξα της ζωής, που μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε ως έχουν.

Γιατί έχουμε να κάνουμε με μία σειρά που τολμά να αφήσει συχνά το θεατή μόνο του μπροστά σε αναπάντητα ερωτήματα και ανοιχτή σε ερμηνείες λύση.  Αντιμετωπίζει έτσι τα θέματα της με μία γλυκιά μελαγχολία, καθώς η τεχνολογία παρά τους θριάμβους της, ηττάται μπροστά στα άλυτα προβλήματα της ζωής. Και με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά μία sci-fi σειρά φέρνει τον άνθρωπο και τις απλοϊκές του δεξιότητες και ευαισθησίες στο προσκήνιο.

Πρόκειται τελικά για ένα υποτιμημένο διαμαντάκι που χάθηκε μέσα στη βαβούρα της πληθώρας των ασφαλώς πιο εύπεπτων επιλογών που μας παρουσιάζονται, αλλά αναμφισβήτητα αξίζει το χρόνο και την υπομονή μας.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos