Στιβ ΜακΚουίν & Σίρσα Ρόναν κοιτούν ξανά προς τα Όσκαρ

Δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2022, 16:15
Συντάκτης:

Ο Steve McQueen, έπειτα από το εξαιρετικό και κινηματογραφικό Small Axe, μια σειρά ταινιών στην ουσία για το BBC και την σειρά ντοκιμαντέρ Uprising, επιστρέφει στον κινηματογράφο με το Blitz, ένα δράμα τοποθετημένο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για λογαριασμό της Apple Tv+.

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Μάλιστα πρωταγωνίστρια θα είναι η Saoirse Ronan.

Η ταινία θα αφηγείται την ιστορία κάποιων Λονδρέζων κατά τον βομβαρδισμό της πόλης στον πόλεμο. Ο McQueen θα είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας, που θα ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στην χρονιά. Η Ronan στα 28 της χρόνια έχει καταφέρει ήδη να γίνει ένα από τα μεγάλα ονόματα της νέας γενιάς με εξαιρετικές επιλογές ταινιών και συνεργατών. Να θυμίσουμε ότι έχει παίξει στο Brooklyn για το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου στα 21 της χρόνια, στο Lady Bird και στο Little Women της Greta Gerwig, στο Ammonite του Francis Lee δίπλα στην Kate Winslet, ενώ πιο πρόσφατα στο The French Dispatch του Wes Anderson και την κωμωδία μυστηρίου See How They Run που περιμένουμε σύντομα και στα ελληνικά σινεμά, έχοντας αποσπάει θετικές κριτικές.

Στο Blitz είναι άγνωστο τι ρόλο ακριβώς θα κάνει, αλλά θα πρωταγωνιστεί πλάι σε έναν νέο και άγνωστο ηθοποιό που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι.

Ο McQueen θα συνεργαστεί με την εταιρεία New Regency για την παραγωγή της ταινίας, μια συνεργασία που είχε φέρει και το οσκαρικό 12 Χρόνια Σκλάβος. Η ιδέα της ταινίας είναι του McQueen και θα σημάνει την επιστροφή του στον κινηματογράφο μετά το όχι τόσο καλό Widows το 2018. Ο σκηνοθέτης έχει αποδείξει πως ενδιαφέρεται για την ιστορία, την κοινωνία και τις ανθρώπινες ιστορίες, οπότε περιμένουμε με ανυπομονησία το νέο του εγχείρημα. Πιο πρόσφατα είχε σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ, Occupied City, που αφορούσε το Άμστερνταμ κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, επομένως το ενδιαφέρον του για την συγκεκριμένη ιστορική συνθήκη είναι μεγάλο. Από ό,τι φαίνεται το Blitz θα είναι το δυνατό, και πιθανόν οσκαρικό, χαρτί της Apple για την επόμενη χρονιά, έχοντας κερδίσει πέρσι το Όσκαρ καλύτερης ταινίας με το CODA, ως η πρώτη streaming υπηρεσία που κερδίζει το Όσκαρ. Δυνατή χρονιά η επόμενη για την Apple, καθώς θα έχει και το Killers of the Flower Moon του Σκορτσέζε, που τελικά δεν θα βγει φέτος, όπως αναμενόταν, αλλά θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Μάιο του 2023 στις Κάννες και θα παιχτεί αργότερα μέσα στο 2023 στα σινεμά και έτσι πάει και αυτό για τα επόμενα Όσκαρ. Σε αυτά που ετοιμάζει για φέτος η εταιρεία είναι το The Greatest Beer Run Ever του Πίτερ Φαρέλι με τους Ζακ Έφρον και Ράσελ Κρόου, το Spirited, βασισμένο στην Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς με τους Ράιαν Ρέινολντς και Γουίλ Φέρελ και το Causeway με την Τζένιφερ Λόρενς.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Σεπτεμβρίου 2022, 16:15
Ενημέρωση: 24 Σεπτεμβρίου 2022, 16:15
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos