ΣΕΙΡΕΣ

"Rain dogs" season 1: Δυσλειτουργικό μεν, αληθινό δε

Δημοσίευση: 16 Μαΐου 2023, 18:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Κοστέλο Τζοόουνς είναι μία εργαζόμενη μητέρα, πρώην αλκοολική που μεγαλώνει μόνη της την δεκάχρονη Άιρις.

<a href="/nea/2i-sezon-house-dragon-dialexte-pleyra/69637">2η σεζόν "House of the dragon". Διαλέξτε πλευρά.</a>ΣΧΕΤΙΚΑ2η σεζόν "House of the dragon". Διαλέξτε πλευρά.

Παρότι οι βάσεις τους δεν είναι σταθερές, και μόλις έχουν υποστεί έξωση από το σπίτι τους, οι δυο τους έχουν μία πολύ δυνατή σχέση, την οποία μοιράζονται με τον γκέι φίλο της Κοστέλο, Σέλμπυ. Για αυτούς τους, κάθε μέρα είναι και μία ακόμα περιπέτεια την οποία φροντίζουν να υποδέχονται με τόλμη και καλή διάθεση, παρά τις δυσκολίες.

Άποψη: Για την πληθωρική Ντέιζι Μέιζι Κούπερ το να υποδυθεί μία μητέρα in distress, που παλεύει για να εξασφαλίσει τα βασικά για την κόρη της ενώ παράλληλα αγωνιά για την δική της αυτοπραγμάτωση, ήταν απλά ένας περίπατος. Η μετάβαση από το περσινό “Am I Being Unreasonable?” γραμμένο από την ίδια, στο φετινό “Rain Dogs” της Κας Κάραγουέι για λογαριασμό του HBO, έγινε σχεδόν ανώδυνα (αν εξαιρέσουμε το background του χαρακτήρα που ενσαρκώνει) ενώ παράλληλα η 37χρονη ηθοποιός διατήρησε την δυναμικότητά, την εξυπνάδα, το κέφι και, αλίμονο, το στυλ της.

Βέβαια, παρά τον κωμικό χαρακτήρα της Κούπερ και τις εκλάμψεις γέλιου που βγάζει η σειρά, η ιστορία που διαδραματίζεται έχει και την δραματική πλευρά της, την οποία αναγνωρίζουμε στα βράδια που τις βρίσκουν μητέρα και κόρη χωρίς σπίτι, στις επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες καταφεύγουν, στα χρήματα που δεν έχουν και στα κόλπα που πρέπει να επινοήσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν.

Όλα μοιάζουν σαν μία μεγάλη άσκηση επιβίωσης κουμπωμένη πάνω στον υπόκοσμο της πορνείας (για την Κοστέλο), στις παράνομες λέσχες mahjong (για τον Σέλμπυ) και στο σύμπαν των Sopranos (για την μικρή Άρις).

Όπως συμβαίνει και σε κάθε πραγματική ζωή όμως, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι και το “Rain Dogs” έχει ρίξει πολλή δουλειά στο να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στο καλό και στο κακό και να αποδώσει τον ρεαλισμό μιας καθημερινότητας όπως όλες οι άλλες. Δυσλειτουργική μεν, αληθινή δε.

Όπως δυσλειτουργικοί είναι και οι ίδιοι οι χαρακτήρες της σειράς που άγονται και φέρονται από τα πάθη και τις υπερβολές τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Η συμπεριφορά τους μοιάζει να προέρχεται από μία απρόσμενη ενηλικίωση, η οποία παρόλα αυτά τους χαρίζει μία αυθεντικότητα, μία μοναδικότητα που λείπει από  πολλούς χαρακτήρες της μικρής οθόνης.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω συνοψίζεται σε ένα κάλεσμα για να δεις την συνέχεια και το ποια θα είναι η κατάληξή τους. Είναι εφικτό να μείνουν για πάντα έτσι ξέφρενοι ή το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει για να τους βάλει σε τάξη; Ή διαφορετικά: μπορείς να παίρνεις για πάντα αυτό που θέλεις ή κάποτε θα πάρεις και αυτό που έχεις ανάγκη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos