"The politician" season 2: Απονοεχοποιημένη απόλαυση

Δημοσίευση: 17 Ιουνίου 2020, 17:41
Συντάκτης:

Είτε την περιμένατε με ανυπομονησία, είτε είχατε ξεχάσει την ύπαρξή της, το "The Politician", η σειρά που αποτέλεσε το πρώτο προϊόν της αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ του Netflix και του δημιουργού Ράιαν Μέρφι ("Glee", "Nip/Tuck", "Pose", "American Horror Story" και "American Crime Story"), επιστρέφει στις οθόνες μας στις 19 Ιουνίου.

Στη δεύτερη σεζόν της στιλιζαρισμένης κωμωδίας, που πολλοί κριτικοί εμίσησαν αλλά το κοινό ευχαριστήθηκε -αν κρίνουμε από τα αντίστοιχα scores στο Rotten Tomatoes- η πορεία του Payton Hobart (Μπεν Πλατ) προς την Προεδρία των ΗΠΑ βρίσκεται στην επόμενη στάση της. 

Ενώ στην πρώτη σεζόν παρακολουθήσαμε τη γέννηση ενός πολιτικού μέσα από τις μαθητικές εκλογές ενός ακριβού ιδιωτικού σχολείου στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, το φινάλε παρουσίασε τον φιλόδοξο πρωταγωνιστή μας λίγα χρόνια αργότερα στη Νέα Υόρκη, πάντα παρέα με τους πιστούς συμβούλους του. Γνωρίζουμε λοιπόν ήδη ότι ο άμεσος στόχος του Payton είναι να εκθρονίσει την παλαίμαχη Dede Standish (Τζούντιθ Λάιτ) από τη θέση της ως Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης. Το όπλο που έχει στα χέρια του έχει τη μορφή ενός μυστικού: η Dede και ο σύζυγός της είναι εδώ και χρόνια σε σχέση μ' έναν νεότερό τους άντρα! 

Η δεύτερη σεζόν ξεκινά λοιπόν ακριβώς εκεί που τελείωσε η πρώτη και κρίνοντας από τα πρώτα επεισόδια που παρακολουθήσαμε, το ενήλικο πλέον πολιτικό σκηνικό της Νέας Υόρκης της ταιριάζει καλύτερα σε σχέση με τα εφηβικά πάθη της πρώτης. 

Αρχικά, οι ηθοποιοί που απαρτίζουν το team Payton είναι πιο κοντά ηλικιακά με τους χαρακτήρες τους. Έτσι, δεν απορείς κάθε φορά που βλέπεις τον συμπαθέστατο κατά τ' άλλα Μπεν Πλατ, πώς γίνεται να είναι μαθητής Λυκείου! Εντάξει, το νεαρό της ηλικίας του ήρωα σίγουρα δεν βοηθάει στο να πιστέψει κανείς ότι ένας 20άρης θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό αντίπαλο δέος για μια γυναίκα με 30 χρόνια πολιτικής καριέρας, αλλά όπως είχαμε γράψει και για την πρώτη σεζόν, το "The Politician" ούτε είναι ούτε θέλει να είναι ένα μικρότερο αδερφάκι του "House of Cards". 

Τι είναι λοιπόν; Είναι μια σειρά που θέλει να λειτουργήσει ως ψυχογράφημα του φιλόδοξου κεντρικού ήρωά της, χωρίς όμως να χρειαστεί να σε ψυχοπλακώσει ή να σου μάθει πώς λειτουργεί το σύστημα διακυβέρνησης των ΗΠΑ. Είναι επίσης μια σειρά που δίνει φανερά "τόπο στα νιάτα", διακηρύσσοντας τρανταχτά ότι οι νέοι είναι το μέλλον της πολιτικής και του πλανήτη, χωρίς όμως να αποφύγει να σατιρίσει τους τρόπους και τους λόγους για τους οποίους διαμορφώνουν πλέον πολιτική στάση, ειδικά σε σύγκριση με την παλαιά φρουρά. 

Και στη δεύτερη σεζόν του, το "The Politician" είναι πια και το "one woman show" της σαρωτικής Μπέτι Μίντλερ ("Hocus Pocus", "Κλαμπ Χωρισμένων Γυναικών"). Στον ρόλο της επί χρόνια συμβούλου της Dede, η 74χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιός πετάει με ζηλευτή άνεση τις βιτριολικές ατάκες της και καταστρώνει τις απαραίτητες ραδιουργίες της δουλειάς της, χωρίς να γίνεται γραφική, όπως δυστυχώς συνέβη με την ερμηνεία της Τζέσικα Λανγκ στον πρώτο κύκλο. 

Έτσι, η δεύτερη σεζόν καταφέρνει να δέσει αρκετά καλύτερα μεταξύ τους την ουσία με την απενοχοποιημένη απόλαυση, ενώ -προς τιμήν της- η σειρά συνεχίζει να μην παίρνει τον εαυτό της πιο σοβαρά απ' όσο θα έπρεπε. Με λίγα λόγια, είναι ιδανική για binging τώρα που σφίγγουν οι ζέστες!

Η 2η σεζόν "The politician" στριμάρει στο Netflix, την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos