ΣΕΙΡΕΣ

"Pieces of her": Μυστήριο και αποκαλύψεις

Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2022, 17:27
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια γυναίκα προσπαθεί να κατανοήσει το σκοτεινό παρελθόν της μητέρας της μετά από μια βίαιη επίθεση στη μικρή πόλη τους που αποκαλύπτει κρυφές απειλές και φονικά μυστικά.

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Άποψη: Η Αμερικανίδα συγγραφέας Karin Slaughter με 21 μυθιστορήματα στο ενεργητικό της έχει ειδικευτεί στα θρίλερ μυστηρίου και ιδίως σε εκείνα που σχετίζονται με οικογενειακές σχέσεις, ανθρώπινους δεσμούς, κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και την γυναικεία ψυχοσύνθεση μέσα σε αυτά.

Μερικά βιβλία της έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά όπως πιο πρόσφατα τα Όμορφα Κορίτσια και η Καλή Κόρη. Το Όλα τα Κομμάτια της (Pieces of Her) είναι ένα από τα πιο δυνατά της και σχετικά πρόσφατα -του 2018- που μετατράπηκε σε τηλεοπτική σειρά μίας σεζόν για το Netflix από την Charlotte Stoudt.

Και αν παραπονιόμαστε ότι το Netflix μπορεί να έχει πλούσιο πρόγραμμα αλλά όχι απαραιτήτως καλό, το Όλα τα Κομμάτια της δείχνει πως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Μια καλογραμμένη, γρήγορη και με πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία από πίσω να εξυφαίνεται μαεστρικά. Στα ατού της σειράς είναι βέβαια η σπουδαία Toni Collette, η ιδιαίτερη μαμά των θρίλερ (αν θυμηθούμε τα Hereditary και I’m Thinking of Ending Things), που επιστρέφει στον ρόλο της προβληματικής μητέρας, μιας γυναίκας με κρυμμένα μυστικά τα οποία η κόρη της αρχίζει να ανακαλύπτει έπειτα από μια επίθεση που δέχονται μέσα σε ένα μαγαζί.

Εκεί υπάρχει και μια από τις πιο δυνατές σκηνές ολόκληρης της σεζόν, και ας είναι το πρώτο επεισόδιο, καθώς η σκηνή με το μαχαίρι θα το θυμηθείτε ότι είναι αποστομωτικά σοκαριστική, από τος πιο δυνατές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στα οκτώ επεισόδια υπάρχουν και άλλες ωραίες σκηνές και γενικά αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι αποκαλύψεων για το πώς σχετίζεται αυτό το φαινομενικά τυχαίο περιστατικό με το παρελθόν της.

Παράλληλα, με το καθ’αυτό μυστήριο που σίγουρα θα αγγίξει τους περισσότερους θεατές, αναλύεται και η σχέση μητέρας-κόρης.

Από την μία, έχουμε μια γυναίκα δυναμική και ανεξάρτητη που δεν σηκώνει πολλά-πολλά (η μητέρα) και από την άλλη μια κόρη αστυνομικό που έχει μάθει να ζει υπό την σκιά της και έτσι παρά το επάγγελμα της να είναι πιο φοβισμένη και πιο εξαρτημένη από εκείνη. Ένα παιδί δέσμιο της που όμως θα αναγκαστεί να βρει το σθένος να ξεκινήσει ένα road trip ώστε να σώσει την ίδια ή/και την μητέρα της. Φοβερή σκηνή που αποδεικνύει του λόγου το αληθές, πάλι στο πρώτο επεισόδιο στην σκηνή με το φονικό επεισόδιο που αντί να αντιδράσει η κόρη ούσα αστυνομικός, μένει καθηλωμένη στην αγκαλιά της μητέρας της και αντιδρά εκείνη, τονίζοντας εμφατικά τον τρόπο με τον οποίον έχει σχηματιστεί η συγκεκριμένη σχέση.

Μπορεί από τα μέσα της σεζόν και μετά να χάνει τον ρυθμό της και να μοιάζει λίγο πιο αργή, στο οποίο φταίνε τα συνεχή flashbacks στην ζωή της μάνας, τα οποία δεν λειτουργούν υπέρ της σειράς, αντίθετα την αποδυναμώνουν, εντούτοις αξίζει την προσοχή μας και μας αποζημιώνει στο έπακρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos