ΣΕΙΡΕΣ

"Pepsi, Where’s My Jet?": Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

Δημοσίευση: 21 Νοε. 2022, 11:56

Το 1996 ο "Πόλεμος των Cola" ήταν στο αποκορύφωμά του. Η Pepsi ήθελε να χτυπήσει στην Coca-Cola και είχε στην υπηρεσία της τα μεγάλα αστέρια. Από Μάικλ Τζάκσον και Μαντόνα έως Σακίλ Ο' Νιλ και την Σίντι Κρόφορντ.
Ηθελε όμως κάτι ακόμα. Τότε σκέφτηκαν τα "Pepsi Stuff", όπου αγοράζοντας Pepsi μάζευες πόντους και έπαιρνες δωρεάν καπελακια, μπλουζάκια και άλλα τέτοια δωράκια. Στο φινάλε της διαφήμισης (τη βλέπετε παρακάτω στο trailer) ένας μαθητής έσκαγε στο σχολείο με ένα Harrier Jet αξίας 32 εκατομμυρίων (προηγμένο αερομαχητικό της εποχής) και ως, αστείο, έλεγε "δικό σας με 7.000.000 πόντους".

Ο 20χρονος John Leonard πρόσεξε, μαζί με τον φίλο του Todd Hoffman, πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη στη διαφήμιση πως η προσφορά δεν ισχύει με τα "ψιλά γράμματα" που συνήθως υπάρχουν. Αρα, ξεκίνησαν να σκέφτονται τρόπους να αποκτήσουν τους 7 εκατομμύρια πόντους και να πάρουν το Jet σπίτι τους!

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Οσο απλό κι αν ακούγεται, τόσο εξωφρενικό ήταν! Εκεί βέβαια στηρίζεται το ντοκιμαντέρ του Netflix μαζί βέβαια με την κλασική ιστορία του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Δύσκολα θα βρεθεί ένας από εμάς, βλέποντας τη διαφήμιση, να μην πει "αν μαζέψει τους πόντους, το Jet είναι δικό του". H Pepsi έκανε ένα παιδικό λάθος και ακόμα έως σήμερα, βλέποντας τις συνεντεύξεις από πρώην επικεφαλείς στρατηγικής και διαφήμισης, ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο...

Οσο κι αν 4 επεισόδια των 40 λεπτών φαντάζουν λίγος χρόνος, είναι μάλλον πολύς. Εκεί είναι το μόνο πρόβλημα του ντοκιμαντέρ και του δημιουργού  Andrew Renzi -άνετα μπορούσαν όλα να ειπωθούν σε 90 λεπτά- και βέβαια πως δύσκολα νιώθεις κάτι περισσότερο για τους ήρωες της υπόθεσης. Ο Leonard βγάζει συμπάθεια, δεν είναι εμμονικός, το doc σπαταλά χρόνο να μας δείξει τη σχέση και τη ζωή των ηρώων (λίγο παραπάνω απ' όσο θέλαμε), η δικαστική διαμάχη φέρνει στο προσκήνιο μεγαλοδικηγόρους, τα βάζει με το σύστημα Δικαιοσύνης, αλλά θέλει να περάσει και την "αμερικανική" πλευρά πως σε αυτή τη χώρα όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους.

Το ντοκιμαντέρ βλέπεται άνετα (κάνεις και λίγο skip fowward...) γιατί θες να δεις την κατάληξη (στη χώρα μας δεν είχε καν κάλυψη από τα Μέσα), καταλαβαίνεις πως αυτό που κάνει ο τύπος είναι εξωφρενικό με λίγες πιθανότητες νίκης αλλά θες μέσα σου να συρθεί στα γόνατα ένας μεγάλος επιχειρηματικός Κολοσσός, που ουδέποτε θα πει "ναι, κάναμε κάτι ηλίθιο".

John Burgundy

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 21 Νοε. 2022, 11:56
Ενημέρωση: 21 Νοε. 2022, 14:23
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos