ΣΕΙΡΕΣ

"P-Valley" season 1: Τολμηρό και ουσιαστικό

Δημοσίευση: 17 Φεβ. 2021, 19:58
Συντάκτης:

Το P – Valley, η νέα σειρά 8 επεισοδίων του Starz (ανανεώθηκε ήδη για 2η σεζόν), για ένα strip club στο Mississippi Delta του Αμερικανικού Νότου, που αγαπήθηκε από κριτικούς και κατάφερε να φιγουράρει σε αρκετές λίστες με τις καλύτερες σειρές της χρονιάς που μας πέρασε.

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Βασισμένη στο θεατρικό έργο με τον τίτλο “Pussy Valley” της Katori Hall, γραμμένη και σκηνοθετημένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυναίκες, η σειρά αποτελεί τον κατάλληλο συνδυασμό τολμηρής και ταυτόχρονα διασκεδαστικής τηλεόρασης, που βυθίζει το θεατή στην RnB κουλτούρα, στη βαριά – έως και ακατανόητη – slag των γρήγορων διαλόγων και στο εύπεπτο δράμα των ηρώων της.

Τα κορίτσια του P-Valley κινούνται ευέλικτα ανάμεσα σε χαρτονομίσματα, χρώματα νέον, τρέσες και ψηλά τακούνια, φλερτάρουν, συνωμοτούν, και ερωτεύονται. Χωρίς καμία ηθική αναστολή για το επάγγελμα τους, αντιμετωπίζουν το Pole Dancing σαν άθλημα ή τέχνη και φέρουν τον τίτλο τους με περηφάνεια, ενώ η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, μία δυναμική, πανέξυπνη και αθυρόστομη transexual, η οποία αποτελεί ίσως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχουμε δει φέτος, θεωρεί το Club της σα σανίδα σωτηρίας για τα κορίτσια της κοιλάδας, και τον εαυτό της προστάτη και κηδεμόνα τους.

Ξέρει έτσι το P – Valley να κρατά ισορροπίες, να ενδίδει στη σεξουαλικότητα των σκηνών του, μόνο για να την αποδομήσει αργότερα, με τα γέλια και την κυνικότητα των κοριτσιών, την απληστία και τα λαχανιάσματα τους πάνω στη σκηνή. Τα αποκαλυπτικά κουστούμια τους και το γκλίτερ στο εκτεθειμένο σώμα τους είναι για αυτές business as usual, και η ευάλωτη συχνά ψευδαίσθηση που προκαλούν, διαλύεται αμέσως με σκηνές καθαρής γυναικείας αλληλεγγύης και δυναμισμού.

Πιο σκληρό και τολμηρό από το «Pose», πιο ουσιαστικό και βαθύ από το «Hustlers», εκθέτει μία ζωή συχνά σκληρή και θλιβερή αλλά ποτέ θλιμμένη.

Αποτελεί αυτή η σειρά μία γενναία αλλά πάντα ψυχαγωγική ματιά σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες, χτίζοντας χαρακτήρες με χαλαρούς, ευάλωτους ηθικούς κώδικες που μοιάζουν καταδικασμένοι να παλεύουν σε κάθε σκηνή για να ξανακερδίσουν όσα έχασαν στην προηγούμενη.

Η σειρά στριμάρει αποκλειστικά στην Ελλάδα από το κανάλι Cosmote Series Marathon.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos