ΣΕΙΡΕΣ

«Οzark» season 4A: Αμοραλισμός και σκοτωμοί

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2022, 03:10
Συντάκτης:

Η 4η και τελευταία σεζόν του Ozark ΞΕκινά μετά τον βάναυσο, ξαφνικό θάνατο της Helen Pierce (Janet McTeer). Αφού προσκάλεσε τον Μάρτι, τη Γουέντι και την Έλεν στο σπίτι του στο Μεξικό, ο αρχηγός του καρτέλ Ομάρ Ναβάρο (Φέλιξ Σόλις) εκτέλεσε την επί 10 χρόνια δικηγόρο του, επιλέγοντας να εμπιστευτεί τους Μπέρντ, ώστε να σταματήσει τη δράση του στο καρτέλ, να πάρει free pass για τις ΗΠΑ και να ζήσει με την οικογένειά του. Μάλλον ζητά ένα θαύμα, θα τα καταφέρουν οι πολυμήχανοι Μπερντ;

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Έστω και οριακά την τελευταία στιγμή, έστω και επί πτωμάτων, μέχρι τώρα, τα έχουν καταφέρει και πλέον, ο Μάρτι και η Γουέντι Μπερντ έχουν εξελιχθεί από μια τυπική οικογένεια της ανώτερης μεσαίας τάξης σε ένα πλούσιο ζευγάρι πολιτικής δύναμης, με διαπλοκές, διαφθορά στην καθημερινότητά τους, με τη στάση τους για νίκη με κάθε κόστος, τις τσέπες να γεμίζουν και την ικανότητά τους να ξεφεύγουν από τα λάθη τους και να τα μετατρέπουν σε πλεονεκτήματα.

Η περίτεχνη αυτοκρατορία ξεπλύματος χρήματος που έχουν πλέον ανάγει σε επιστήμη, προς το παρόν θα κλονιστεί από τα θεμέλια, όταν ο 14χρονος γιος τους, μαθημένος από τον πατέρα, θα κάνει το ίδιο για την τρελαμένη χήρα Νταρλίν, η οποία κόντρα στις επιταγές της μεξικάνικης μαφίας, συνεχίζει να καλλιεργεί και να πουλά ναρκωτικά, ενώ συνεργάζεται με τη Ρουθ που αποφάσισε να κάνει τη δική της μπίζνα και αν απογαλακτιστεί από τους Μπερντ. Θα επιλέξουν οι γονείς Μπερντ να συνετίσουν τον μικρό; Θα τα καταφέρουν; Ή τελικά δεν τους νοιάζει και τόσο; Πολλά συμβαίνουν σε δεύτερο επίπεδο, δεν απαντώνται προφανώς διότι έχουμε το β’ μέρος της 4ης και τελευταίας σεζόν με άλλα 7 επεισόδια.

Όλα προετοιμάζονται για το roller coaster του β’ μέρους, όχι πάντως αναίμακτα. Οι σκληροί, ξαφνικοί και αναπάντεχοι (διότι πεθαίνουν και σημαντικά πρόσωπα της πλοκής) θάνατοι δίνουν και παίρνουν, οι μηχανορραφίες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού έχουν αλλάξει πλέον πίστα, εξακολουθούν να θυμίζουν έντονα τους Άντεργουντ και το House Of Cards και δείχνουν να κινουν τα νήματα σχεδόν παντού, οι Μεξικάνοι έχουν αγριέψει, το FBI προσπαθεί να βάλει χαλινάρι σε αυτό το κρεσέντο βίας και διαπλοκής.

Οι άνθρωποι στο κέντρο του κάδρου είναι κακοί. Πολύ κακοί.

Και φυσικά, οι ερμηνείες.

Με τη Λόρα Λίνεϊ να κλέβει την παράσταση εδώ, από τη μία σαρκαστική και άσπλαχνη, από την άλλη σε εκρήξεις σχεδόν μόνιμης τρέλας, με χαλαρή ηθική πυξίδα, κουμπώνει άψογα με τον ψυχρό, υπολογιστικό και μεθοδικό Τζέισον Μπέιτμαν, μαζί με το κερασάκι, την σταθερά καλή και επίσης εδώ σε υψηλή ένταση Τζούλια Γκάρνερ σαν Ρουθ και τους υπόλοιπους με δυνατές στιγμές να στέκονται σωστά.

Αν οι Μπερντ συνεχίζουν να εξοργίζουν διάφορους «συνεργάτες», μπορούν να ποντάρουν συνέχεια πως τα χρήματα και η πολιτική δύναμη θα τους προστατέψουν από μία σφαίρα; Και αν τελικά σώσουν τη ζωή τους, θα σώσουν και την ψυχή τους; θα καταφέρουν να δημιουργήσουν αρκετό (έστω και πληρωμένο) καλό για να θάψει το κακό που έχουν συναρμολογήσει με επιμέλεια;

Οι απαντήσεις θα δοθούν στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν μας χαλάει. Τα πρώτα 7 επεισόδια πρόσφεραν απλόχερα όσα αγαπήσαμε στις προηγούμενες και ειδικά την 3η σεζόν, για την οποία μπορείτε να θυμηθείτε την κριτική μας εδώ. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos