ΣΕΙΡΕΣ

"Our flag means death" season 1: Σου ζεσταίνει την καρδιά

Δημοσίευση: 21 Μαρτίου 2022, 20:34
Συντάκτης:

Σύνοψη: Βασισμένο στην πραγματική ιστορία του Stede Bonnet, ενός αριστοκράτη του 18ου αιώνα που τα παράτησε όλα για να γίνει πειρατής, το “Our Flag Means Death” εξιστορεί τις περιπέτειες του Bonnet και του πληρώματός του.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Γνώμη: Είμαστε απλοί άνθρωποι. Όταν βλέπουμε το όνομα του Τάικα Ουατίτι, πατάμε play. Κι αυτό γιατί ο 46χρονος Νεοζηλανδός δημιουργός σπανίως απογοητεύει, τόσο με την ιδιαίτερη ματιά του όσο και με το αξιολάτρευτο χιούμορ του.

Αφού μας έκανε λοιπόν να ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε για τα βαμπίρ μέσα από το “What We Do In The Shadows”, ήρθε η σειρά των πειρατών να λάβουν το μαγικό του άγγιγμα και το αποτέλεσμα είναι το “Our Flag Means Death”. Άλλωστε, η ιστορία ενός αριστοκράτη που περνάει κρίση μέση ηλικίας και αποφασίζει να γίνει πειρατής θα μπορούσε να είχε βγει από το μυαλό του Ουατίτι, αν δεν ήταν πραγματική.

Κι ο Ρις Ντάρμπι, τον οποίο έχουμε δει στο τηλεοπτικό “Flight of the Conchords” και το κινηματογραφικό “What We Do In The Shadows”, είναι ιδανικός στον ρόλο του ανασφαλούς και ευγενικού καπετάνιου, ο οποίος δίνει στο πειρατικό του πλήρωμα μισθούς, φροντίζει να τρώνε καλά και να κάνουν παράλληλες δραστηριότητες και τους διαβάζει παραμύθια πριν τον ύπνο!

Βέβαια, υπαρξιακή κρίση φαίνεται να περνά και το σύνολο του πληρώματος, καθώς από το μία θέλουν να κάνουν ανταρσία και να επιστρέψουν στους αιμοσταγείς και περιπετειώδεις εαυτούς τους, αλλά από την άλλη φοβούνται τον θάνατο, ενώ θέλουν να μάθουν και τι θα γίνει στο τέλος του Πινόκιο.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις σειρές που έχουν τον Ουατίτι στην καρέκλα του εκτελεστικού παραγωγού, έτσι και στο “Our Flag Means Death” συναντάμε το είδος χιούμορ στο οποίο μας έχει συνηθίσει, το οποίο παίζει εδώ με όλες τις συμβάσεις του πειρατικού genre και κρύβει πάντα στον πυρήνα του μια μεγάλη αγάπη για τους ήρωές του.

Μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να μην σε κάνει να πέσεις κάτω από τα γέλια, αλλά είναι ιδανικό για τα απογεύματα της Κυριακής ή όποτε χρειάζεσαι κάτι που να σου ζεστάνει την καρδιά. Δεν φτάνει τα επίπεδα τελειότητας που έχει αγγίξει το “What We Do In The Shadows”, αλλά υπάρχουν αρκετά ευρήματα που κρατούν το ενδιαφέρον, ενώ παίρνει για τα καλά μπρος με την εμφάνιση του θρυλικού πειρατή Μαυρογένη (τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Ουατίτι) και την αλληλεπίδρασή του με τον ευγενή πειρατή Bonnet.

Παρότι η σειρά πασχίζει ορισμένες φορές να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις κωμικές και τις πιο σοβαρές πτυχές της, το σύνολο του καστ, καθώς και οι guest εμφανίσεις, είναι εξαιρετικό και η ζωή στη θάλασσα είναι γεμάτη από αναπάντεχες περιπέτειες που δίνουν ρυθμό σε κάθε επεισόδιο. Μπορεί λοιπόν το “Our Flag Means Death” να μην είναι το instant classic που περιμέναμε, είναι όμως ένα από τα πιο αστεία πράγματα που μπορεί να δεις αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.

Η σειρά προβάλλεται στο Vodafone TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos