Όρσον Ουέλς και Ντένις Χόπερ μιλούν για σινεμά...

Δημοσίευση: 30 Aug 2020, 16:55
Συντάκτης:

Ποιος δεν θα ήθελε να κρυφακούσει μια συζήτηση περί κινηματογράφου μεταξύ των Όρσον Γουέλς και Ντένις Χόπερ; Οι δυο θρύλοι του Χόλυγουντ συναντήθηκαν το 1970, όταν η καριέρα του Χόπερ βρισκόταν σε ανοδική τροχιά λόγω του «Easy Rider» και είχε συμφωνήσει να κάνει ένα μικρό cameo στο «The Other Side of the Wind», μια ταινία που ο Γουέλς («Πολίτης Κέιν», «Η Δίκη») δούλευε χρόνια, αλλά δεν έμελλε να προβληθεί πριν το 2018, όταν και έκανε πρεμιέρα στο τότε Φεστιβάλ Βενετίας (τώρα μπορείτε να τη δείτε στο Netflix).

<a href="/tainies/citizen-kane/68866">Citizen Kane</a>ΣΧΕΤΙΚΑCitizen Kane

Ο Χόπερ ταξίδεψε από το Νέο Μεξικό στο Λος Άντζελες, όπου ο Γουέλς του μαγείρεψε μακαρόνια και στη συνέχεια, οι δυο τους επιδόθηκαν σε μια εκτενή κουβέντα γύρω από την τέχνη του σινεμά, την πολιτική, τη βία, την οικογένεια, τη θρησκεία, το σεξ και την Αμερική εν γένει. Ευτυχώς, η κουβέντα αυτή κινηματογραφήθηκε!

Το –μέχρι σήμερα- ακυκλοφόρητο υλικό από αυτή τη συνάντηση γιγάντων αποτελεί πλέον τη βάση ενός νέου ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Hopper/Welles», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στη φετινή Μόστρα της Βενετίας.

Δείτε το πρώτο κλιπ για μια μικρή δόση μεγαλοφυΐας, μέχρι να μάθουμε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ μετά την επερχόμενη πρώτη προβολή του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos