Οι Καθολικοί τα έβαλαν με την Benedetta του Πολ Βερχόφεν

Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2021, 18:10

Η «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Eκτός από το κοινό που περίμενε να δει την ταινία και μετά το τέλος της, την χειροκρότησε για 5 λεπτά, έξω από τον κινηματογράφο συγκεντρώθηκαν και καθολικοί διαδηλωτές.

<a href="/tainies/oi-pente-diavoloi/67446">Οι πέντε διάβολοι</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι πέντε διάβολοι

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής μιας καθολικής μοναχής του 17ου αιώνα που ερωτεύεται μια άλλη μοναχή, με την Βιρζινί Εφιρά και την δική μας Δάφνη Πατακιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Μια ομάδα διαδηλωτών από την Αμερικανική Εταιρεία για την Υπεράσπιση της Παράδοσης, της Οικογένειας και της Περιουσίας, δεν ενθουσιάστηκαν εξίσου. Συγκεντρώθηκαν έξω από τον κινηματογράφο όπου θα γινόταν η προβολή, για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη «βλασφημία» που αποτελεί κατά τη γνώμη τους η ταινία.

Πάντως δεν φάνηκαν να ταράζουν τους διοργανωτές του φεστιβάλ που επέλεξαν να προωθήσουν την ταινία αναρτώντας φωτογραφία των διαδηλωτών και συνοδεύοντάς τη με την ώρα προβολής.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βλάσφημη λεσβιακή ταινία Benedetta που προσβάλλει την ιερότητα των καθολικών μοναχών», έγραφε ένα πλακάτ.

«Για ποιο λόγο προσβάλλετε αδιάκοπα τον Ιησού;», αναρωτιόταν ένα άλλο.

Εδώ περισσότερα και τρέιλερ για το φιλμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos