Οι Αμερικανοί Σεναριογράφοι στους δρόμους

Δημοσίευση: 7 Μαΐου 2023, 13:12
Συντάκτης:

Το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) ξεκινησε απεργία για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, με τους σεναριογράφους να βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στα στούντιο.

Το WGA και η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) δεν βρρήκαν λύση στα υφιστάμενα ζητήματα όπως ελάχιστο προσωπικό στην τηλεόραση και ελάχιστο αριθμό εβδομάδων απασχόλησης σε τηλεοπτική εκπομπή, επανεγγραφή της φόρμουλας στις streaming υπηρεσίες η οποία θα λαμβάνει υπόψη τους διεθνείς συνδρομητές σημαντικές αυξήσεις στα ελάχιστα εβδομαδιαία ποσοστά για τους σεναριογράφους-παραγωγούς, με μια νέα βαθμίδα που θα ήταν 25% υψηλότερη από τα ελάχιστα για τους story editors και τους executive story editors και αρκετά άλλα.

Τα μέλη της WGA που εργάζονται διεθνώς σταμάτησαν να δουλεύουν σε κάθε έργο που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του συνδικάτου.

Φυσικό είνια λοιπόν να επηρεαστολυν διάφορες τηλεοπτικές σειρές και πρώτα από όλα τα talk shows «Jimmy Kimmel Live», «The Late Show», «Saturday Night Live» και «Late Night» τα οποία όλα παίζονται σε επαναλήψεις.

Επίσης, κάποιες σειρές που ήδη προβάλλονται ενδεχομένως να ολοκληρωθούν με λιγότερα επεισόδια, τα Abbott Elementary, Cobra Kai, Good Omens 2, Yellowjackets σταμάτησαν γυρίσματα για τις νέες σεζόν τους, τα spinoffs του The Walking Dead παίρνουν αναβολή, ενώ τα γυρίσματα των The House of the Dragon και The Rings Of Power θα προχωρήσουν κανονικά αφού τα σενάρια είχαν ολοκληρωθεί. 

Καλά, δεν πάθαμε και τίποτα, ας περιμένουν. 

Πρώτη δημοσίευση: 7 Μαΐου 2023, 13:12
Ενημέρωση: 7 Μαΐου 2023, 13:14
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos