Οι 10 πιο αστείες κωμωδίες σύμφωνα με έρευνα... γέλιου

Δημοσίευση: 7 Ιαν. 2024, 17:10
Συντάκτης:

Η κωμωδία είναι ένα πολύ δύσκολο και εντελώς υποκειμενικό είδος, μιας και είναι στην κρίση του καθενός τι εστί χιούμορ, αστείο, με τι γελάμε και τι όχι. Κάτι που σε έναν φαντάζει ξεκαρδιστικό, σε κάποιον άλλο μπορεί να μην προκαλέσει ούτε ένα απλό μειδίαμα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κωμωδίες που με την πάροδο των χρόνων και περνώντας από γενιά σε γενιά, έχουν κατακτήσει τον τίτλο της αστείας ταινίας και έχουν αγαπηθεί από πολλούς θεατές ώστε να μπορούν να μπουν σε μια λίστα με τις αστειότερες κωμωδίες όλων των εποχών. Ταινίες στις οποίες συναντάμε κορυφαία κεφάλαια αυτού του είδους, όπως τον Robin Williams, τον Eddie Murphy ή τον Jim Carrey.

Όσο όμως και αν είναι δύσκολο να αποδώσουμε τον τίτλο της καλής κωμωδίας, η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Μια έρευνα κατέγραψε τα γέλια ανά λεπτό οποιασδήποτε ταινίας του είδους για να αποφανθεί επί του θέματος. Η μελέτη που διεξήχθη, ζήτησε από τα μέλη να πουν τις δέκα ταινίες που τους έκαναν να γελάσουν περισσότερο. Αυτά τα δεδομένα στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν διαιρώντας στο τέλος των αριθμό των γέλιων με τον χρόνο προβολής της εκάστοτε ταινίας. Τι συμπέρασμα βγήκε από αυτή την έρευνα;

Ότι βασιλιάς της κωμωδίας θα πρέπει να ανακηρυχθεί ο Leslie Nilsen με το Airplane (1980) να κατακτά την κορυφή με τρία γέλια ανά λεπτό και το Naked Gun (1988) την τρίτη θέση. Πράγματι μιλάμε για τρομερά αστείες ταινίες που ακόμα και σήμερα βλέπονται ευχάριστα. Με το Airplane ο Nilsen πέρασε στην κωμωδία και έγινε ένα μεγάλο όνομα, καθώς μέχρι τότε έπαιζε κυρίως σε δράματα, ταινίες δράσης και B movies της εποχής. Η ταινία παρωδούσε ταινίες καταστροφής μέσα από ένα τρομερό σύνολο αστείων στιγμών μέσα σε ένα αεροπλάνο που οδηγείται στην συντριβή.

Ανάμεσα στις δύο ταινίες με τον Nilsen, συναντάμε στην δεύτερη θέση το The Hangover (2009) του Todd Phillips, μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες του 21ου αιώνα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και δύο σίκουελ το 2011 και 2013. Με πρωταγωνιστές τους Bradley Cooper, Zach Galifianakis και Ed Helms, των οποίων οι καριέρες απογειώθηκαν, η σειρά ταινιών επηρέασε κατά πολύ την μετέπειτα κωμωδία, βλέποντας βέβαια και αρκετά κακέκτυπα.

Ακολουθεί η λίστα με τις δέκα καλύτερες κωμωδίας, σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα. Εσείς πόσο γελάσατε με αυτές;

10. Life of Brian του Terry Jones (Monty Python), 1979, 1.2 γέλια/λεπτό

9. Shaun of the Dead του Edgar Wright, 2004, 1.3 γέλια/λεπτό

8. Bridesmaids του Paul Feig, 2011, 1.4 γέλια/λεπτό

7. American Pie του Paul Wietz, 1999, 1.5 γέλια/λεπτό

6. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy του Adam McKay, 2004, 1.6 γέλια/λεπτό

5. Borat του Larry Charles, 2006, 1.7 γέλια/λεπτό

4. Superbad του Greg Mottola, 2007, 1.9 γέλια/λεπτό

3. Naked Gun: From the Files of Police Squad! Του David Zucker, 1988, 2.3 γέλια/λεπτό

2. The Hangover του Todd Phillips, 2009, 2.4 γέλια/λεπτό

1. Airplane! Των David Zucker, Jerry Zucker, Jim Abrahams, 1980, 3 γέλια/λεπτό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos