Ο Σπάικ Λι, το Ρωμαίος & Ιουλιέτα και το hip hop!

Spike Lee Takes on Romeo & Juliet Hip-Hop Adaptation Prince of Cats
Δημοσίευση: 17 Νοε. 2019, 15:08
Συντάκτης:

Μετά το Οσκαρικό “BlacKkKlansman”, ο Σπάικ Λι ετοιμάζεται για νέα συνεργασία με την Legendary Pictures καθώς αναμένεται να σκηνοθετήσει το “Prince of Cats”, μία σύγχρονη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ.

ΣΧΕΤΙΚΑΗ μικρού μήκους του Σπάικ Λι για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

 Το συγκεκριμένο graphic novel είναι γραμμένο από τον Ρον Γουίμπερλι για την Vertigo Comics που τελικά κατέληξε στην Image Comics. Στην νέα μεταφορά του Γουίμπερλι, οι Καπουλέτοι είναι πλέον κάτοικοι του Μπρούκλιν κατά την δεκαετία του 1980, σε ένα φόντο περισσότερο έντονο με στοιχεία της hip-hop σκηνής και η ιστορία μας συστήνεται από την οπτική του εξαδέλφου της Ιουλιέτας, Τυπάλδου.

Το σενάριο θα επιμεληθεί ο Selwyn Seyfu Hinds, πρώην αρχισυντάκτης του “The Source” και παραγωγός σε πολλά ντοκιμαντέρ που αφορούν το σύμπαν του hip-hop, ο οποίος αν και νέος στον χώρο πρόσφατα έγραψε ένα επεισόδιο για το “The Twilight Zone” του Τζόρνταν Πιλ. Στην διασκευή θα βοηθήσει ο συγγραφέας του αρχικού υλικού όπως και ο Λι ενώ οι γνώσεις που έχει ο Hinds  για την σκηνή του hip-hop θα κριθούν απαραίτητες στο συγκεκριμένο project. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει το στυλ του, έτσι θα έχουμε διακριτικό πολιτικό σχολιασμό και παρουσία έντονων χαρακτήρων που μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον 62χρονο σκηνοθέτη να επικεντρώνεται στην πλευρά του Μπρούκλιν για κάποια ταινία του. Στο παρελθόν, τα “Malcolm X”, “She’s Gotta Have It”, “Do the Right Thing” και αρκετά ακόμα είναι γυρισμένα στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Νέας Υόρκης και γι’ αυτό το λόγο είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του ρεπεράζ από τώρα.

Προς το παρόν, ο Λι βρίσκεται στο post production του “Da 5 Bloods” με τον Τσάντγουικ Μπόσμαν, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Δημοσίευση: 17 Νοε. 2019, 15:08
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ