O Σπάικ Λι σκηνοθετεί τον Black Panther

Δημοσίευση: 2 Μαρτίου 2019, 21:53
Συντάκτης:

To Netflix συνεχίζει τις συνεργασίες του με αναγνωρισμένους και βραβευμένους με Όσκαρ δημιουργούς,

<a href="/nea/o-spaik-li-tha-kanei-remake-high-and-low-toy-akira-koyrosava/69403">Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

Νέο του «απόκτημα», ο πρόσφατα βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου για το «BlackKklansman», Σπάικ Λι.

Ο 62χρονος δημιουργός θα επιστρέψει στην σκηνοθετική καρέκλα για μια νέα ταινία μεγάλου μήκους. Ο τίτλος της θα είναι Da 5 Bloods, και πρωταγωνιστής θα είναι ο Chadwick Boseman, ο οποίος επίσης έρχεται καυτός μετά το βραβευμένος Black Panther.

Δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για το φιλμ, με την σύντομη σύνοψη να κάνει λόγο για «5 βετεράνους του Βιετνάμ που επιστρέφουν στο δάσος για να ανακαλύψουν την χαμένη τους αθωότητα». Δεν καταλάβαμε και πολλά, αν και το υπόλοιπο καστ που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, είναι δυνατό: Ντον Τσιντλ, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Ζαν Ρενό, Ντελρόι Λίντο. Ο Λι θα γράψει και το σενάριο μαζί με τον σχεδόν μόνιμο συνεργάτη του, Κέβιν Ουίλμοτ, ενώ πρόκειται για την 2η συνεργασία του Σπάικ Λι με το Netflix. μετά το τηλεοπτικό reboot του δικού του «She’s Gotta Have It», το οποίο μας άρεσε.

Update 24/3/19: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα και ο ίδιος ο Σπάικ Λι πόσταρε ένα video clip με το που ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα γυρισμάτων. 

 

 

Numero Uno

A post shared by Spike Lee (@officialspikelee) on

 

Update 20/5/20: Πρώτο επίσημο τρέιλερ για την ταινία που θα στριμάρει στο Netflix στις 12 Ιουνίου και ενώ είχε προγραμματίσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ Καννών (στο οποίο ο Σπάικ Λι θα ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής). Βετεράνοι του Βιετνάμ και ένα κυνήγι του θησαυρού δημιουργούν μια αίσθηση του αναπάντεχου, αλλά παραμένει ξεκάθαρη η αίσθηση ενός βαθιά πολιτικοποιημένου φιλμ. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos