Ο "Σιωπηλός Δρόμος" ταξιδεύει στο εξωτερικό

Δημοσίευση: 8 Απριλίου 2022, 19:45
Συντάκτης:

Η τηλεοπτική σειρά «Σιωπηλός Δρόμος» που είδαμε μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ήταν μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σειρές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Τώρα ξεκινά ο διεθνής δρόμος της, όπως μας πληροφορεί το Variety, σύμφωνα με το οποίο η Beta Film πήρε τα δικαιώματά της στην αγορά των Καννών για την παγκόσμια διανομής του τηλεοπτικού θρίλερ απαγωγής και μάλιστα κυκλοφόρησε και το πρώτο τρέιλερ.

 Η σειρά της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, αφηγείται την ιστορία μιας πλούσιας οικογένειας στην Αθήνα, που κάποια μέρα το σχολικό στο οποίο έχει επιβιβάσει τα παιδιά της χάνεται ξαφνικά. Μέσα στο σχολικό υπήρχαν εννιά παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών της Ελλάδας, ένας οδηγός και μια σύνοδος, οι οποίοι πέφτουν θύματα απαγωγής. Οι αστυνομικές αρχές κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά ενώ μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται στην καρδιά των γεγονότων.

«Όταν μας ήρθε η ιδέα του Σιωπηλού Δρόμου, θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα παραμύθι στην αφήγηση, σαν γέφυρα για να ενώσει τον κόσμο των ενηλίκων με των παιδιών. Ο αυλητής του Χάμελιν (που είναι γνωστός μέσα από τους αδελφούς Γκριμ) είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για την εμπιστοσύνη και την εκδίκηση. Μεταφέρει ζητήματα που μας απασχόλησαν και εμάς, στην ιστορία μας» αναφέρει ο σεναριογράφος, Πέτρος Καλκόβαλης.

Στο τρέιλερ της σειράς βλέπουμε ένα  πάρτι γενεθλίων για τον πατριάρχη της οικογένειας Καρούζου, τον οποίον πλαισιώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια του. Ήδη από το τρέιλερ φαίνεται η αύρα μυστηρίου που διαπερνά την σειρά στην οποία πολλά μυστικά έρχονται στο φως αλλά και η υψηλής αισθητικής ταυτότητά της. «Ένας από τους βασικούς στόχους μας ήταν να διεισδύσουμε στο συναισθηματικό υπόβαθρο των ηρώων. Να δημιουργήσουμε σύνθετους χαρακτήρες που-καθώς εξελίσσεται η ιστορία-αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό. Αργά ή γρήγορα όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους, τα λάθη τους και τις ενοχές τους. Τα θύματα γίνονται θύτες και το αντίστροφο» αναφέρει στο Variety η Μελίνα Τσαμπάνη, ενώ συμπληρώνει «Θέλαμε αυτό το αίσθημα συνενοχής να υπάρχει σε όλη την σειρά και να ενισχύσει την προσμονή για την έκβαση αυτής της υπόθεσης. Το ταξικό ζήτημα αντιμετωπίζεται επίσης, σε μεγάλο βαθμό, με την έννοια ότι κανείς δεν είναι ασφαλής και προστατευμένος όσο ισχυρός και αν είναι. Όταν κάνεις κακό, θα σου επιστρέψει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο». Η σειρά 13 επεισοδίων του Mega Tv και του Filmiki είχε γοητεύσει το ελληνικό κοινό και τώρα του δίνεται η δυνατότητα για διεθνή αναγνώριση. Στην σειρά συμμετείχε μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών, όπως οι Δημήτρης Λάλος, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνης Καφετζόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη, ενώ την μουσική ο μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Ρέγκλης, που είχε ντύσει μουσικά το τρέιλερ της βραβευμένης με τέσσερα Όσκαρ ταινίας, Παράσιτα.

Η κριτική του MOVE IT για τον Σιωπηλό Δρόμο

Ο σκηνοθέτης της σειράς, Βαρδής Μαρινάκης, σημειώνει για την εμπειρία του «Όταν διάβασα το σενάριο, τα δύο πρώτα επεισόδια, ηλεκτρίστηκα. Ένιωσα πολύ έντονα συναισθήματα για τους βασικούς χαρακτήρες. Με πλησίασαν να κάνω μια μίνι σειρά σε στιλ σουηδικού νουάρ και αυτή η κατεύθυνση σε συνδυασμό με την ιστορία, μου έδωσε μια σειρά από σκοτεινές εικόνες και χαμηλών τόνων ερμηνείες σε συνδυασμό με μια αργή φωτιά μέσα στις ψυχές των χαρακτήρων. Όλα αυτά τα κινηματογραφικά στοιχεία ήταν καινούργια για την ελληνική τηλεόραση». Σχετικά με τους ηθοποιούς που επέλεξε ο σκηνοθέτης θυμήθηκε τα λόγια του δασκάλου του. «Ο Steven Frears, που ήταν ο δάσκαλός μου στο National Film School στην Αγγλία, πάντα έλεγε ότι η υποκριτική είναι κατά 95% το κάστινγκ. Με αυτό, εννοούσε ότι από την προσεκτική επιλογή των ηθοποιών μπορεί να εγγυηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Στον Σιωπηλό Δρόμο επιλέξαμε προσεκτικά τους ηθοποιούς».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos