O Ροντρίγκο Σορογκογιέν και μια σειρά για τις ειδικές δυνάμεις

Δημοσίευση: 2 Aug 2020, 13:18
Συντάκτης:

Ένας από τους πιο δημοφιλείς και ταλαντούχους Iσπανούς σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, ο υποψήφιος για Όσκαρ Rodrigo Sorogoyen (May God Save Us,  El Reino, Mother-Εξαφανισμένος), σχεδιάζει για το 2021 μια ισπανική τηλεοπτική σειρά, το «Antidisturbios» για το Movistar Plus. Σε σενάριο του Sorogoyen και των συνεργατών του, Eduardo Villanueva και Isabel Pena, η ταινία θα αφηγείται την ιστορία έξι μελών του Furgon 93, μέρος της ισπανικής μονάδας παρέμβασης της αστυνομίας. Η ομάδα ετοιμάζεται για μια δίωξη στην καρδιά μιας σενεγαλέζικης κοινότητας στην Μαδρίτη.

Ο Sorogoyen έκανε το ντεμπούτο του το 2013 με το «Stockholm» αλλά σύντομα κατάφερε να επεκταθεί εκτός Ισπανίας και σήμερα στα 38 του να θεωρείται ένας πολύ πετυχημένος σκηνοθέτης. Με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Εl Reino» του 2018 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου είχαμε συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη.

Το «Antidisturbios» θα είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά στην οποία θα έχει τον ρόλο του δημιουργού και από ό,τι φαίνεται θα του δώσει μια κινηματογραφική οπτική. Κάθε επεισόδια θα έχει και μια διαφορετική οπτική γωνία τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Για παράδειγμα, στο πρώτο επεισόδιο θα υπάρχει ένα ντοκιμαντερίστικο στιλ με κάμερα στο χέρι ενώ στο δεύτερο θα υπάρχουν πιο ευρυγώνιοι φακοί. Στο πρώτο επεισόδιο δεν θα χρησιμοποιείται Steadycam ενώ το έκτο θα είναι σχεδόν όλο με Steadycam. Το πρώτο επεισόδιο άλλωστε θα είναι εκείνο που θα εστιάζει σε μια διαδήλωση και στην συγκεκριμένη ομάδα της αστυνομίας την οποία αποτελούν οι Raul Arevalo, Roberto Alamo, Hovik Keuchkerian, Alex Garcia, Raul Prieto και Patrick Criado.

Όπως αναφέρει ο Fabregas, ένας εκ των παραγωγών, «στόχος της σειράς είναι να δείξει πώς οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να πολεμούν μέρα με την μέρα με την κοινωνική βία και πώς αυτό το παίρνουν σπίτι τους». Σταδιακά βέβαια εκτός αυτού δείχνει και την ιστορία των ανδρών με τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Αυτό που θα ταράξει τα νερά είναι μια έρευνα εσωτερικών υποθέσεων για τα όσα έκανε η ομάδα στο πρώτο επεισόδιο της οποίας θα ηγείται η επιθεωρήτρια Laia Urguijo (Vicky Luengo).

«Ένα πράγμα που μου αρέσει πολύ στην πλοκή είναι ότι σιγά σιγά κερδίζει έδαφος μέχρι να γίνει πρωταγωνίστρια στο επεισόδιο 6», ανέφερε ο σκηνοθέτης. Η επιθεωρήτρια ξεκινά την δράση της πιστεύοντας ότι «ο μόνος τρόπος για να φθάσουμε στην αλήθεια είναι να ακολουθήσουμε τους καθιερωμένους κανόνες» δήλωσε η Luengo. Εν τέλει όμως αναρωτιέται «αν τα ζητήματα είναι τόσο στεγνά και ξηρά και η αλήθεια και η δικαιοσύνη αν είναι τόσο κρυστάλλινα».

Ο Sorogoyen έχει δείξει ότι ξέρει να κτίζει την δράση με αργό αλλά σταθερό τρόπο μέχρι την τελική έκρηξη. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης αντιστάθηκε όσο είναι δυνατόν στα καλέσματα της ψηφιακής εποχής μένοντας πιστός σε πιο παραδοσιακά μονοπάτια κινηματογράφησης. Οι σκηνές διαμαρτυριών γυρίστηκαν στα μέρη όπου έγιναν και οι πραγματικές διαμαρτυρίες που ενέπνευσαν την σειρά. Υπήρχε επίσης βοήθεια από την αστυνομία στο να τους συμβουλέψει πώς να είναι ντυμένοι και πώς να φέρονται. Ένα θρίλερ με έντονο το κοινωνικό στοιχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Shirley

Shirley

Θα το βρείτε: Netflix

Όπως μας ενημερώνει από την αρχή το “Shirley”, το 1968 ανάμεσα στα 435 μέλη...
10 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos