Ο πρώτος gay πρωταγωνιστής της Pixar είναι γεγονός

Δημοσίευση: 24 Μαΐου 2020, 13:06
Συντάκτης:

Για πρώτη φορά ένα animation της Pixar θα έχει έναν ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους «Out», η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα της Disney, το Disney Plus. Η ιστορία αφορά έναν άνδρα, τον Greg που θέλει να κάνει coming out στους γονείς του καθώς είναι έτοιμος να μετακομίσει στην πόλη με τον σύντροφό του, τον Manuel. Ο Greg ξαφνιάζεται όταν οι γονείς του τον βοηθούν να πακετάρει για το νέο του σπίτι. Σε μια μαγική στροφή των γεγονότων, ο Greg αλλάζει σώμα με τον σκύλο του και καθώς προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για την σχέση του, συνειδητοποιεί ότι δεν πρέπει να κρύψει από τους γονείς του ποιος είναι.

<a href="/tainies/lightyear/66610">Lightyear</a>ΣΧΕΤΙΚΑLightyear

Πρόκειται για μια ταινία εννέα λεπτών, που είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 22 Μαΐου και σκηνοθετημένη από τον Steven Clay Hunter, όπου έχει ξανασυνεργαστεί με την Pixar για τις ταινίες «Finding Nemo» και «WALL-E».

Η πρώτη φορά που είδαμε ομοφυλόφιλο χαρακτήρα σε ταινία της Disney και της Pixar είναι στο φετινό «Onward», μόνο που εκεί η Specter, μία κύκλωπας αστυνομικός, ήταν δευτερεύων ρόλος και η μόνη ένδειξη ότι ήταν ομοφυλόφιλη ήταν μια ατάκα δύο δευτερολέπτων ότι έχει κοπέλα, που αν κάποιος την έχανε την ατάκα, δεν θα καταλάβαινε κάτι παραπάνω για την ηρωίδα στην υπόλοιπη ταινία. Βέβαια αυτό που προσπάθησαν να κάνουν και εύστοχα, είναι να μην θέλουν να τονίσουν την ομοφυλοφιλία τους αλλά να την περάσουν σαν κάτι απολύτως φυσικό για την ίδια την ηρωίδα, μιας και τελείως χαλαρά χωρίς κανέναν υπομνηματισμό αναφέρει ότι έχει κοπέλα. Επίσης στο Finding Dory και στο Toy Story 4 υπήρχαν κάποιες αναφορές για ομόφυλα ζευγάρια στο background της κεντρικής αφήγησης. Επίσης, στην Disney έχουμε δει ταινίες που έχουν σημειώσει πρόοδο σε αυτή την κατεύθυνση, όπως το «Star Wars: The Rise of Skywalker» όπου βλέπουμε το πρώτο ομόφυλο φιλί στο franchise. Ο ήρωας της Tessa Thompson, η Valkyrie είναι ο πρώτος LGBTQ+ χαρακτήρας στο σύμπαν της Marvel, ενώ στο «Eternals» θα υπάρχει ένας ανοιχτά gay ήρωας.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos