Ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει με την "Φάλαινα"

Δημοσίευση: 12 Ιαν. 2021, 04:30
Συντάκτης:

Το «ομολόγησε» πριν μερικές ημέρες ο μόνιμος συνεργάτης του, διευθυντής φωτογραφίας Μάθιου Λιμπατίκ, είναι πλέον επίσημο.

<a href="/nea/o-ntaren-aronofski-tha-skinothetisei-ti-viografia-toy-ilon-mask/69029">Ο Ντάρεν Αρονόφσκι θα σκηνοθετήσει τη βιογραφία του Ίλον Μασκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Ντάρεν Αρονόφσκι θα σκηνοθετήσει τη βιογραφία του Ίλον Μασκ

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι επιστρέφει στις ανεξάρτητες παραγωγές (αν και τέτοια μπορεί να θεωρηθεί και το προ τριετίας «Mother!») και η επόμενη ταινία του θα ονομάζεται «The Whale».

Η Φάλαινα είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Σάμουελ Χάντερ (που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Broadway) και ο 52χρονος δημιουργός ετοιμάζεται να αναστήσει κινηματογραφικά άλλον έναν «εξαφανισμένο» σταρ, μετά τον Μίκι Ρουρκ στο «The Wrestler».

Ο Μπρένταν Φρέιζερ θα υποδυθεί έναν αρρωστημένα παχύσαρκο (βάρους 250 κιλών) ερημίτη που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την 17χρονη κόρη του, με την οποία είχε απομακρυνθεί όταν είχε εγκαταλείψει την οικογένειά του για τον γκέι εραστή του, ο οποίος στην πορεία πέθανε και από την θλίψη του άρχισε να τρώει παθολογικά και να μετατραπεί σε βουλιμικό.

 Όταν θα την συναντήσει, θα διαπιστώσει ότι η έφηβη κόρη του είαι οργισμένη και αθυρόστομη και ξεσπά πάνω του.

Ο 53χρονος Φρέιζερ, πετυχημένο εμπορικό όνομα στα 90s με τo franchise «The Mummy», αλλά και το «Gods and Monsters», έπαψε να απασχολεί εμπορικά το Χόλιγουντ, περιορίστηκε τα επόμενα 15 χρόνια σε ορισμένες σποραδικές εμφανίσεις σε καλές ταινίες (The quiet American/2002, Crash/2004, Extraordinary measures/2010) για να επιστρέψει δυναμικά την τελευταία 4ετία σε τηλεοπτικές σειρές (Τhe Affair, Trust του Ντάνι Μπόιλ, Condor).

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο Τζέρεμι Ντόουσον στην παραγωγή, μόνιμος συνεργάτης του Ουές Άντερσον (Moonrise Kingdom, Grand Budapest Hotel, Isle of dogs, Darjeeling Limited, αλλά και στο επερχόμενο The French Dispatch), καλλιτεχνική πινελιά που μας εξιτάρει αφάνταστα!

Update: Ανακοινώθηκαν και οι πρωταγωνιστικές γυναικείες παρουσίες στην ταινία. Η φοβερή σχεδόν με ότι καταπιάνεται, Σαμάνθα Μόρτον και η 20χρονη (πλέον) Σάντι Σινκ, η Μαξ από το Stranger Things, ντε. Αυτό (το δεύτερο), δεν το περιμέναμε...

Update: Tο "The whale" θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας που φέτος θα διεξαχθεί μεταξύ 31 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου. Ξεκάθαρα το αγαπημένο του Ντάρεν Αρονόφσκι, μιας και αποτελεί την 5η ταινία του, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Μόστρα. 'Εχουν προηγηθεί τα The Fountain, The Wrestler, Black Swan, Mother! 

Update: Πρώτο, υποδειγματικό teaser trailer, με τις δύο σκηνές του Μπρένταν Φρέιζερ να μοιράζουν ανατριχίλες! Στις ελληνικές αίθουσες, στις 12 Ιανουαρίου.

Update: Και επιτέλους, το επίσημο τρέιλερ. ΠΩΠΩ, ας του ταχυδρομήσον το Όσκαρ από τώρα στο σπίτι του...

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos