Ο Γιώργος Λάνθιμος ξεκινά γυρίσματα στην Ελλάδα με την Έμμα Στόουν

Δημοσίευση: 29 Ιαν. 2020, 14:05
Συντάκτης:

Την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην Ελλάδα, με την Έμμα Στόουν και τον 41χρονο Γάλλο Νταμιέν Μπονάρ, ανακοίνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

<a href="/nea/o-giorgos-lanthimos-etoimos-na-sosei-ton-prasino-planiti/69449">Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να σώσει τον Πράσινο Πλανήτη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να σώσει τον Πράσινο Πλανήτη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ θα συνεργαστούν με τον Γιώργο Λάνθιμο στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist and the Composer» όπως είχαμε γράψει αρκετούς μήνες πριν και σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη «η μουσική επιλογή θα εκτείνεται από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή», ενώ προσθέτει πως «η μουσική θα είναι το λιμπρέτο» του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Έλληνας δημιουργός σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα (μένει στην Αγγλία), παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ. Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον».

Η παραγωγή, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Λάνθιμου, τα σκηνικά της 'Αννας Γεωργιάδου, τα κοστούμια του 'Αγγελου Μέντη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Θοδωρή Μιχόπουλου, το μοντάζ του Γιώργου Μαυροψαρίδη. Executive producer στην Ελλάδα η Ελένη Κοσσυφίδου, executive producer Rebecca Skinner-Superprime Films.

 

 

Την επιμέλεια του προγράμματος The Artist on the Composer, συνεπιμελούνται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos