Ο Γιώργος Λάνθιμος γυρίζει μικρού μήκους για την Εθνική Λυρική Σκηνή

Δημοσίευση: 21 Μαΐου 2019, 14:36
Συντάκτης:

Γιώργος Λάνθιμος και Λυρική. Έννοιες καταρχήν ασυμβίβαστες. Και όμως.

<a href="/nea/o-giorgos-lanthimos-etoimos-na-sosei-ton-prasino-planiti/69449">Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να σώσει τον Πράσινο Πλανήτη</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να σώσει τον Πράσινο Πλανήτη

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ θα συνεργαστούν με τον Γιώργο Λάνθιμο στο πλαίσιο του προγράμματος «The Artist and the Composer», καθώς ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης θα αναλάβει να γυρίσει μία μικρού μήκους ταινία, η οποία θα προβληθεί το 2020 στην κεντρική αίθουσα της Λυρικής συνοδεία ζωντανής μουσικής. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη «η μουσική επιλογή θα εκτείνεται από το μπαρόκ ως τη σύγχρονη εποχή», ενώ προσθέτει πως «η μουσική θα είναι το λιμπρέτο» του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Έλληνας δημιουργός σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έστω με έναν έμμεσο τρόπο επιστρέφω στην Ελλάδα (μένει στην Αγγλία), παράγοντας ένα έργο το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα πολύ ενδιαφέροντα κύκλο μουσικής και εικαστικών τεχνών που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ. Πάντα με ενδιέφερε η θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι περιορισμοί κατά τη διαδικασία της δημιουργίας και το γεγονός ότι καλούμαι να κατασκευάσω μια ταινία που θα συνοδεύεται ηχητικά, αποκλειστικά από ζωντανή μουσική, είναι κάτι νέο για μένα και πολύ ενδιαφέρον».

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται στο φεστιβάλ των Κανών ως μέλος της κριτικής επιτροπής με πρόεδρο τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την επόμενη ταινία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos