Το ντοκιμαντέρ του Γρηγόρη Ρέντη συνεχίζει τις "Βάρδιες"

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2024, 15:59
Συντάκτης:

Μετά από ένα πετυχημένο τριήμερο προβολών με πολύ κόσμο, στην Αθήνα στις 18, 20 και 21 Ιανουαρίου, στο Ρέθυμνο στις 13 και στη Θεσσαλονίκη στις 17 Ιανουαρίου (όπου προβλήθηκε μαζί με την μικρού μήκους «Salted Lake» του Αλέξανδρου Σολτς) παρουσία του σκηνοθέτη, το βραβευμένο ντοκιμαντέρ ΒΑΡΔΙΑ (DOGWATCH) του Γρηγόρη Ρέντη συνεχίζει τις προβολές του στην Αθήνα στο πλαίσιο του CineDoc και το επόμενο σαββατοκύριακο στις 27 και 28 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ.

<a href="/nea/deite-tin-carrie-toy-stiven-kingk-ston-danao/69756">Δείτε την Carrie του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΔείτε την Carrie του Στίβεν Κινγκ στον Δαναό

Η ΒΑΡΔΙΑ έκανε διεθνή πρεμιέρα την περασμένη άνοιξη στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Visions du Réel και στη συνέχεια ταξίδεψε και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ, όπως τα True/False, Raindance, Brooklyn International Film Festival, Transylvania International Film Festival, DocPoint Helsinki, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντερ Λεμεσσού, Βergamo Film Meetings, ενώ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μόσχας και τον Αργυρό Αλέξανδρο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2023.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα πλοία που διασχίζουν την επικίνδυνη ζώνη ανοιχτά της Σομαλίας προσλαμβάνουν μισθοφόρους για προστασία από τους πειρατές. Σήμερα οι επιθέσεις έχουν μειωθεί, αλλά οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν ένα νέο πρόβλημα: την έλλειψη δράσης. Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Γρηγόρης Ρέντης ισορροπεί περίτεχνα μεταξύ του ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας. Η ταινία ακολουθεί τρεις ένοπλους φρουρούς, που, ο καθένας σε διαφορετικά στάδια της καριέρας του, προστατεύουν πλοία που διαπερνούν τα στενά στα ανοιχτά της Σομαλίας, από πειρατικές επιθέσεις. Η «Βάρδια» ξεδιπλώνεται σε τρία κεφάλαια. Τρεις διαφορετικές ιστορίες, με τρεις ήρωες που ενσαρκώνουν τον ίδιο χαρακτήρα: έναν φρουρό που περνά τη ζωή του σε βάρδιες, προσδοκώντας τη στιγμή που θα έρθει σε επαφή με τον εχθρό.

Την είδαμε και σας γράψαμε την άποψή μας. Αξίζει. 

Παράλληλα με τις προβολές του ΔΑΝΑΟΥ, συνεχίζεται και φωτογραφική έκθεση με τίτλο Hurry Up and Wait στο φουαγιέ του κινηματογράφου, με υλικό από τα γυρίσματα της ταινίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

ΔΑΝΑΟΣ 2 - Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 16.00

Προπώληση στο ταμείο του κινηματογράφου και στο: https://www.danaoscinema.store/ibooking93/shows.xhtml

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos