Mια μυστηριώδης undergound φιγούρα στο Τριανόν

Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2025, 12:05
Συντάκτης:

Underground εμβληματική φιγούρα των ‘80s και ‘90s, η Q Lazzarus (γνωστή και ως Diane Luckey), είχε την τύχη δουλεύοντας ως οδηγός ταξί στη Νέα Υόρκη να πάρει σε μία κούρσα τον χολιγουντιανό σκηνοθέτη, Jonathan Demme. Αφού του έπαιξε τη demo κασέτα της – εκείνος κατενθουσιασμένος επέλεξε να συμπεριλάβει την Q Lazzarus και τη μουσική της σε 4 από τις ταινίες του: «Something Wild», “Married to the Mob”, “Philadelphia” και - το πιο γνωστό - “Silence of the Lambs”.

<a href="/nea/sinema-psyhotherapeias-me-joyland/70970">Σινεμά Ψυχοθεραπείας με "Joyland"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΣινεμά Ψυχοθεραπείας με "Joyland"

Και μετά, εκείνη απλώς… εξαφανίστηκε.

Απούσα για 25 χρόνια, η Q Lazzarus επέστρεψε στο τιμόνι του ταξί για τα προς το ζην, όταν με ένα άλλο παιχνίδι της μοίρας έτυχε να πάρει σε μία κούρσα την σκηνοθέτιδα, Eva Aridjis Fuentes. Αναγνωρίζοντάς την αμέσως, η Fuentes έπεισε τη Diane να γυρίσει αυτό το ντοκιμαντέρ και να μοιραστεί την ιστορία της με τα δικά της λόγια, μουσική και στίχους. Άλλοτε σπαρακτικό, άλλοτε ξεκαρδιστικό, το «Goodbye Horses» αποτελεί μια συγκινητική μαρτυρία για την εξαιρετικά ταλαντούχα, αλλά εξαιρετικά υποτιμημένη Q Lazzarus.

Ένα σαγηνευτικό ταξίδι στη ζωή της τραγουδίστριας Diane Luckey ή αλλιώς Q Lazzarus, που αφηγείται μέσα από τα δικά της λόγια, τους στίχους και τη μουσική της. Έχοντας τραγουδήσει – μεταξύ άλλων - το cult hit «Goodbye Horses», αποκαλύπτει τον λόγο πίσω από τη μυστηριώδη εξαφάνισή της επί 25 χρόνια και ανοίγει τον δρόμο προς την επανεμφάνισή της, με μοναδικές ανέκδοτες ιστορίες που έχουν την δύναμη να συγκινήσουν και να εμπνεύσουν.

«Όταν κυνηγάς το όνειρό σου, δεν υπάρχει τίποτα που να συγκρίνεται με αυτό. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό» - Q Lazzarus

Η Eva Aridjis Fuentes είναι βραβευμένη Μεξικανοαμερικανίδα σκηνοθέτης και συγγραφέας. Εκτός από το «Goodbye Horses: The Many Lives of Q Lazzarus», έχει σκηνοθετήσει άλλες 5 ταινίες μεγάλου μήκους. Τις ταινίες μυθοπλασίας “The Favor” και “The Blue Eyes” και τα ντοκιμαντέρ “Children of the Street”, “La Santa Muerte” και “Chuy, The Wolf Man”. Υπήρξε επίσης σεναριογράφος του «Narcos: Mexico» και συν-συγγραφέας του graphic novel “MONARCA”, που εκδόθηκε από τον οίκο Harper Collins.

Η μοναδική αυτή ειδική προβολή την Τετάρτη 2 Ιουλίου στο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα) αποτελεί την επίσημη πρεμιέρα του εξαιρετικού αυτού ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα. Eισιτήρια εδώ.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει Q&A με την σκηνοθέτιδα, καθώς και DJ set από την ίδια και τον Dear Quentin.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιούλιος 2025 στο Cinobo

Ιούλιος 2025 στο Cinobo

Η ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα Cinobo εμπλουτίζει κάθε μηνα το πρόγραμμά του με νέες ταινίες, αλλά...
13 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
47487
Feelgood
8601
Feelgood
5395
Feelgood
4948
O Ψυχιατρος μου τρελαθηκε, από την Spentzos O Ψυχιατρος μου τρελαθηκε, από την Spentzos