To Kino Athens προβάλει την ταινία του ιδρυτή των Nouvelle Vague

Δημοσίευση: 6 Απριλίου 2022, 01:53
Συντάκτης:

Το KINO Athens σε συνεργασία με το Bios, διοργανώνουν κάθε Πέμπτη προβολές στον χώρο του Bios Cinémathèque. Οι προβολές πλαισιώνονται με Online – Live Q&As από τους δημιουργούς τους, ενώ οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υποτίτλους.

<a href="/nea/2o-diethnes-festival-anexartitoy-kinimatografoy-tis-athinas-edose-ta-vraveia-toy/69580">Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας έδωσε τα βραβεία του</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας έδωσε τα βραβεία του

Την Πέμπτη 7 Απριλίου (ώρα 21.00) θα προβληθεί η ταινία «Le Choc du Futur (Το σοκ του μέλλοντος), το σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον ιδρυτή του μουσικού συγκροτήματος Nouvelle Vague, Μαρκ Κολέν, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό

Γαλλία, 2018, 84’ | Γλώσσα: γαλλικά | Υπότιτλοι: ελληνικά, αγγλικά

Σύνοψη: Στο Παρίσι του 1978, οι παλιότερες μουσικές φόρμουλες δε συναρπάζουν πλέον τους ακροατές, οι οποίοι αναζητούν νέες μουσικές διεξόδους. Έτσι, η Άνα μέσα από τη μουσική της προσπαθεί να δημιουργήσει τη μουσική του μέλλοντος, που θα διαμορφώσει τις επόμενες δεκαετίες. Σε μία ανδροκρατούμενη κατά τ’ άλλα βιομηχανία, η ταινία αποτελεί μια ωδή στις πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής, δημιουργώντας ένα δράμα με επίκαιρη φεμινιστική ματιά.

Πρωταγωνιστούν: Alma Jodorowsky, Philippe Rebbot, Laurent Papot, Elli Medeiros, Clara Luciani, Teddy Melis, Corine

Σκηνοθεσία, Μουσική: Marc Collin / Σενάριο: Marc Collin, Elina Gakou-Gomba

Ο Marc Collin (1971) είναι Γάλλος μουσικός, συνθέτης και παραγωγός δίσκων. Είναι γνωστός ως συνιδρυτής του συγκροτήματος Nouvelle Vague. Το 2003, ξεκίνησε ένα project προσαρμογής των post-punk κλασικών κομματιών της εφηβείας του σε ύφος bossa nova, reggae κ.λπ. Ο κύριος στόχος του ήταν να αποδείξει ότι η εξίσωση “New Wave = Bossa Nova = Nouvelle Vague” είναι δυνατή, αφού αυτί οι τρεις όροι έχουν κυριολεκτικά την ίδια σημασία.

Έτσι, το πρώτο άλμπουμ των Nouvelle Vague (υπό τη διεύθυνση του συνιδρυτή του συγκροτήματος Olivier Libaux) κυκλοφόρησε το 2004. Ακολούθησαν περισσότερα άλμπουμ, με τη συμμετοχή πολλών καλεσμένων, όπως ο Martin Gore (Depeche Mode), ο Terry Hall (the Specials), η Vanessa Paradis, ο Julien Doré και ο Charlie Winston.

Το “Shock of the Future” είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, που εξερευνά τις απαρχές της ηλεκτρονικής μουσικής και τη συμβολή των γυναικών σε αυτή.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει Q&A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Marc Collin και dj set από τη Μαριλένα Ορφανού (Loo)

To KINO Athens, μέλος του Athens Culture Net (CAN) του Δήμου Αθηναίων, είναι μιας διεθνής πλατφόρμα διοργάνωσης προβολών, που γεφυρώνουν το σινεμά με τις εικαστικές τέχνες, μέσω του ήχου και της κινούμενης εικόνας, προ(σ)καλώντας τους θεατές να επαναπροσδιορίσουν τα όσα ήξεραν μέχρι τώρα για τις οπτικές τέχνες. Στόχος της είναι να αποτελέσει μια ζωντανή κινηματογραφική κοινότητα, με την προβολή σύγχρονων έργων, που ενθαρρύνουν τη διαπολιτισμικότητα και την ανάδειξη καινοτόμων μέσων έκφρασης, υπό το πρίσμα της συλλογικότητας και της συνεργασίας.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos