Η Σκάρλετ Γιόχανσον μηνύει την τεχνητή νοημοσύνη

Δημοσίευση: 14 Νοε. 2023, 15:49
Συντάκτης:

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίζει να κατακλύζει τον κόσμο και ιδίως όσον αφορά τον χώρο του κινηματογράφου και των οπτικών τεχνών ευρύτερα υπάρχουν πολλά εμπόδια, δισταγμοί και κίνδυνοι.

<a href="/nea/tom-kroyz-kai-skarlet-giohanson-dokimazoyn-kati-diaforetiko/69819">Τομ Κρουζ και Σκάρλετ Γιόχανσον δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤομ Κρουζ και Σκάρλετ Γιόχανσον δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό

Η Scarlett Johansson κινήθηκε νομικά εναντίον μιας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποίησε το όνομά της και την μορφή της σε μια διαδικτυακή διαφήμιση χωρίς άδεια. Η διάσημη ηθοποιός εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση 22 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στο X-πρώην Twitter από μια εφαρμογή δημιουργίας εικόνων τεχνητής νοημοσύνης ονόματι Lisa AI: 90s Yearbook & Avatar. Εκπρόσωποι της ηθοποιού διαβεβαίωσαν στο Variety πως δεν εκπροσωπεί την εταιρεία η ηθοποιός και ούτε έγινε με την άδεια της.

Η διαφήμιση εμφανίστηκε στις 28 Οκτωβρίου και τώρα φαίνεται να έχει εξαφανιστεί. «Δεν παίρνουμε αυτά τα πράγματα ελαφρά. Θα το αντιμετωπίσουμε με όλα τα ένδικα μέσα που θα έχουμε» δήλωσε στο Variety ο Kevin Yorn, δικηγόρος της Johansson.

Η διαφήμιση ξεκινά με ένα παλιό κλιπ της ηθοποιού από τα παρασκήνιο του Black Widow της Μάρβελ. Η Johansson λέει «τι συμβαίνει παιδιά; Είναι η Johansson και θέλω να έρθετε μαζί μου», προτού το γραφικό καλύψει το στόμα της και η οθόνη μετατραπεί σε φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από AI που μοιάζουν με την ηθοποιό. Μια ψεύτικη φωνή που μιμείται της Scarlett συνεχίζει να μιλάει προωθώντας την εφαρμογή. «Δεν περιορίζεται μόνο στα avatars. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εικόνες με κείμενα, ακόμα και τα βίντεο σας με τεχνητή νοημοσύνη. Νομίζω ότι δεν πρέπει να το χάσετε» συνεχίζει η ψεύτικη φωνή της Johansson. Τα ψιλά γράμματα κάτω από την διαφήμιση γράφουν «εικόνες που παράγονται από την Lisa AI. Δεν έχει καμία σχέση με το άτομο».

Πολλές πολιτείες έχουν αυστηρούς νόμους ως προς την χρήση ονόματος, φωνής, υπογραφής ή φωτογραφίας κάποιου χωρίς την συγκατάθεσή του για σκοπούς διαφήμισης ή προώθησης. Η Johansson δεν είναι η μόνη ηθοποιός που της έκλεψαν φωνή και εικόνα για διαφήμιση. Πρόσφατα είχε συμβεί και με τον Tom Hanks που ο ίδιος είχε ενημερώσει τους θαυμαστές του στα social media ότι δεν είναι ο ίδιος σε μια διαφήμιση για οδοντιατρικά προϊόντα. «Προσοχή…δεν έχω καμία σχέση με αυτό» έγραψε ο Αμερικανός ηθοποιός σε στόρι του στο ίνσταγκραμ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Suncoast

Suncoast

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Η 17χρονη Ντόρις έχει αφιερώσει σημαντικό μέρος της παιδικής κι εφηβικής της ηλικίας...
1 ημέρα
strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos