Η "προφητεία" του Μπέντζαμιν Μπάτον θα γίνει πραγματικότητα;

Η "προφητεία" του Μπέντζαμιν Μπάτον θα γίνει πραγματικότητα;
Δημοσίευση: 23 Νοε. 2020, 17:53
Συντάκτης:

Η "προφητεία" του Μπέντζαμιν Μπάτον του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Μπραντ Πιτ και την Κέιτ Μπλάνσετ θα γίνει "πραγματικότητα";

Μια ομάδα επιστημόνων από το Ισραήλ υποστηρίζει ότι κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία της ανθρώπινης γήρανσης μέσω της χρήσης υπερβαρικών θαλάμων οξυγόνου, οι οποίοι σταματούν τις αλλαγές στο DNA που συνδέονται με το πέρασμα του χρόνου.

Αυτή η θεραπεία, που έχει ως βάση της το οξυγόνο, επηρεάζει δύο κομβικούς “υπαίτιους” για το γεγονός ότι γινόμαστε πιο ευάλωτοι καθώς μεγαλώνουμε: τα τελομερή και τα γηράσκοντα κύτταρα.

Τα τελομερή είναι τα προστατευτικά καλύμματα στο τέλος των χρωμοσωμάτων μας, τα οποία συρρικνώνονται με την πάροδο του χρόνου και προκαλούν βλάβες στο DNA μας, ενώ τα γηράσκοντα κύτταρα είναι αυτά που συσσωρεύονται στο σώμα μας και εμποδίζουν την διαδικασία ανάπλασης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνητές εστιάζουν σε αυτά τα δύο σημεία κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών στον τομέα της αντιγήρανσης και υπάρχουν αρκετές θεραπείες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε στάδιο ανάπτυξης. 

Όμως, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τη λύση στο πρόβλημα του γήρατος. Με την παροχή καθαρού οξυγόνου σε ασθενείς άνω των 64 ετών που βρίσκονταν σε υπερβαρικούς θαλάμους, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κατάφεραν να αυξήσουν το μήκος των τελομερών και να μειώσουν τον αριθμό των γηρασκόντων κυττάρων κατά 37%, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων, υγιών κυττάρων στη θέση τους! Τα τελομερή μάλιστα έφτασαν στο μήκος που είχαν πριν από 25 χρόνια, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι εφικτό να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω σε συγκεκριμένα σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Βέβαια, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επιταχύνουν τη συρρίκνωση των τελομερών, όπως το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης, η έλλειψη βιταμινών και η παχυσαρκία. Όμως, καθώς το γήρας θεωρείται υπεύθυνο για την εμφάνιση ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και η αρθρίτιδα, η θεραπεία των επιστημόνων από το Τελ Αβίβ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψή τους.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 23 Νοε. 2020, 17:53
Ενημέρωση: 23 Νοε. 2020, 17:53
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870