Η Γκλεν Κλόουζ έμαθε περσικά για την 2η σεζόν του "Tehran"

Δημοσίευση: 10 Μαΐου 2022, 19:12
Συντάκτης:

Η Γκλεν Κλόουζ δεν σταματά να εντυπωσιάζει με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει.

<a href="/nea/new-look-monotono-kai-afiloxeno-gia-ton-theati/69579">"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Τhe new look": Μονότονο και αφιλόξενο για τον θεατή

Για τον δεύτερο κύκλο της σειράς του Apple TV, «Tehran», τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στην Αθήνα και για τις δύο σεζόν, η 75χρονη ηθοποιός έμαθε να μιλά περσικά στα πλαίσια της προετοιμασίας του ρόλου της.

Σας είχαμε γράψει πρώτοι σχετικά, πολλούς μήνες πριν.

Η οκτώ φορές υποψήφια για Όσκαρ, βραβευμένη με τρία Emmy σπουδαία ηθοποιός. στο δεύτερο κύκλο του θρίλερ κατασκοπείας, υποδύεται τη δρ Μαρτζάν Μονταζέμι, μια Βρετανίδα πράκτορα της CIA η οποία ζει στην Τεχεράνη. Είπε χαρακτηριστικά ότι έκανε μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα για να μάθει την περσική γλώσσα και συγκεκριμένα τα Φαρσί.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση. Έχει διαφορετική δομή στις προτάσεις. Μοιάζει περισσότερο με τα γερμανικά, με το ρήμα στο τέλος. Χρησιμοποιείς διαφορετικά το στόμα σου. Έχει ορισμένους ήχους που δεν έχουμε στα αγγλικά», εξήγησε η Κλόουζ. «Αλλά είχα μια εκπληκτική καθηγήτρια, την Άννα Μπαγιάτ, η οποία δούλευε μαζί μου μέσω Zoom τρεις φορές την εβδομάδα», συνέχισε η ηθοποιός. «Ξεκινάς με μία λέξη κάθε φορά. Μετά την πρόταση και επανάληψη. Στη συνέχεια πρέπει να μάθεις τον κατάλληλο τονισμό και να το πεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ήταν μια τόσο νέα εμπειρία. Όλα ήταν καινούρια», είπε η ηθοποιός για τα γυρίσματα της σειράς και εξήγησε αναλυτικά: «Τα γυρίσματα στην Αθήνα, ο ρόλος μου, η εκμάθηση της γλώσσας, η συνεργασία μου με ένα πολύγλωσσο καστ και συνεργείο, η συνάντηση με πολλούς Ιρανούς πρόσφυγες, το να παίζω πολύ τάβλι».

Ο δεύτερος κύκλος του «Tehran» ξεκίνησε με διπλό επεισόδιο, στο Apple TV.

H κριτική του MOVE IT για την πρώτη σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos