Η Γαλλία άνοιξε τα σινεμά και ο κόσμος συρρέει μαζικά

Η Γαλλία άνοιξε τα σινεμά και ο κόσμος συρρέει μαζικά
Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2020, 17:33
Συντάκτης:

Δείχνοντας πρωτοφανή στάση και με το αναπόφευκτο ρίσκο που ενέχει η κίνησή τους, οι κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας αποφάσισαν να ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό στις 22 Ιουνίου και κατάφεραν μάλιστα να σημειώσουν αξιοπρόσεκτη επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑΟι ταινίες που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού και οι νέες ημερομηνίες τους

Με το μισό περίπου κοινό συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, κόπηκαν σχεδόν 900,000 εισιτήρια. Όχι και άσχημο νούμερο αν αναλογιστούμε την απουσία νέων κυκλοφοριών, τον κίνδυνο έξαρσης του COVID-19 και φυσικά το γεγονός ότι από τις 2000 κινηματογραφικές αίθουσες της Γαλλίας, την αρχή έκανε μόνο το 60% για να φτάσει η συνολική συμμετοχή στο 85% στο τέλος της εβδομάδας.

 Σύμφωνα με το Variety, οι Γάλλοι αιθουσάρχες δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα «ήταν θεαματικά και πέρα από τις προσδοκίες μας. Οι αριθμοί δείχνουν ότι το κοινό ανυπομονεί να επιστρέψει στις αίθουσες».

Όσο για τα μέτρα ασφαλείας, οι ίδιοι συμπληρώνουν ότι όλα θα τηρούνταν ευλαβικά: «Οι αίθουσες θα λειτουργούσαν στην μισή πληρότητά τους, όμως το σχέδιο τελικά απορρίφθηκε την παραμονή της επαναλειτουργίας ενώ οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο εκτός της αίθουσας».

Σε σχέση με γειτονικές χώρες, το box office της Γαλλίας είναι σαφώς σε καλύτερη μοίρα αφού μετά το άνοιγμα των σινεμά είναι η μόνη που κατάφερε να φέρει αυτά τα νούμερα. Η υπόλοιπη Ευρώπη είναι διστακτική ακόμα ενώ ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Γερμανία εξακολουθεί να χάνει το 70% με 90% του κοινού της και σε ακόμα χειρότερη κατάσταση είναι η Ισπανία όπου μόνο ένα 5% με 10% εμφανίστηκε στις αίθουσες.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα των Γάλλων είναι φυσικά το πολυαναμενόμενο “Tenet” του Κρίστοφερ Νόλαν για να δελεάσει το κοινό. Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία, μετά την δεύτερη αναβολή, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες εκτός Ελλάδας στις 12 Αυγούστου και στα καθ'ημάς, στις 20.

Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2020, 17:33
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ