Η «Αγία Εμυ» της Αρασέλης Λαιμού υποψήφια για δύο Independent Spirit Awards

Δημοσίευση: 23 Νοε. 2022, 04:30
Συντάκτης:

Ανακοινώθηκαν χτες οι υποψηφιότητες για τα για τα βραβεία του ανεξάρτητου αμερικάνικου κινηματογράφου, τα Film Independent Spirit Awards που θα απονεμηθούν για 38η φορά, με μια ελληνική ταινία να βρίσκεται ανάμεσά τους και μάλιστα με διπλή υποψηφιότητα.

<a href="/nea/anexartita-amerikanika-vraveia-2024-oi-nikites/69491">Ανεξάρτητα αμερικανικά βραβεία 2024. Oι νικητές</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑνεξάρτητα αμερικανικά βραβεία 2024. Oι νικητές

Η «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού θα διεκδικήσει το βραβείο Someone to Watch Award αλλά και το βραβείο John Cassavetes για ταινίες με προϋπολογισμό κάτω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το εξαιρετικό ντεμπούτο της Ελληνίδας δημιουργού έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2021 όπου απέσπασε Ειδική Μνεία, βραβεύτηκε τόσο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όσο και στα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ δυστυχώς η πορεία του στις ελληνικές αίθουσες δεν ήταν ανάλογη της αξίας του.

H «Αγία Εμυ» ακολουθεί την Εμυ, που μεγαλώνει μαζί με την αδερφή της στη φιλιππινέζικη κοινότητα του Πειραιά, χωρίς όμως να έχει ενταχθεί απόλυτα σε αυτήν, παραμένοντας αβάπτιστη, απρόθυμη να ακολουθήσει τη ρουτίνα που έχει επιβληθεί στην καθημερινότητά τους, κυρίως από την εκκλησία και περίεργη για το τι ακριβώς συνέβη στη μητέρα τους που δούλευε στο όμορφο σπίτι μιας γηραιάς κυρίας στην Καστέλλα, πριν φύγει και τις εγκαταλείψει μόνες στην Αθήνα. Οταν η αδερφή της θα μείνει έγκυος, η Εμυ θα αρχίσει να νιώθει ολοένα και πιο παράξενα, μπαίνοντας σταδιακά σε μια ζώνη ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ανάμεσα στην παράξενη δύναμη που νιώθει και την αδυναμία της να την ελέγξει, ανάμεσα στη λογική και την τρέλα.

Η άποψη του MOVE IT για την "Αγία Έμυ"

Στην κατηγορία «Someone to Watch Αwards» θα διαγωνιστούν επίσης το «Honk for Jesus. Save Your Soul» της Αντάμα Έμπο και το «Nanny» της Νικουάτου Τζούσου, ενω στην κατηγορία «John Cassavetes Award (Given to the best feature made for under $500,000)», η «Αγία Εμυ» συναγωνίζεται με τις ταινίες «The African Desperate», «A Love Song», «The Cathedral» και «Something in the Dirt».

Τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Film Independent Film Awards συγκέντρωσε το "Everything Everywher All At Once" με 8 και ακολούθησαν το "Tar" με 7 και το "Aftersun" με 5. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η ολοκληρωτική απουσία του "The whale" του Ντάρεν Αρονόφσκι και ειδικά της ερμηνείας από τον Μπρένταν Φρέιζερ που ίσως βλάψει σε έναν βαθμό τις οσκαρικές του πιθανότητες.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι επιλέξιμες ταινίες πρέπει να έχουν προϋπολογισμό μικρότερο από 22.5 εκατομμύρια δολάρια. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 4 Μαρτίου 2023.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos