Βραβείο για το «Αγία Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού στο Λοκάρνο

Δημοσίευση: 14 Aug 2021, 17:29

Το μεγάλο μήκος ντεμπούτο της Αρασέλης Λαιμού, «Αγία Έμυ», πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο και το διαγωνιστικό του τμήματος «Σκηνοθέτες του Κόσμου», όπου και προβλήθηκε. 

<a href="/nea/vraveio-ermineias-stin-dimitra-vlagkopoyloy-sto-festival-toy-lokarno/68586">Βραβείο Ερμηνείας στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο </a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβείο Ερμηνείας στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Η ταινία της Ελληνίδας δημιουργού έφυγε βραβευμένη από το φεστιβάλ της ελβετικής πόλης, καθώς τιμήθηκε από την επιτροπή του Βραβείου Καλύτερης Πρώτης Ταινίας με ειδική μνεία.


Η Αρασέλη Λαιμού είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ του Ρίο Ντε Τζανέιρο με την μικρού μήκους «O Miguel Alvarez Φοράει Περούκα», ενώ έχει υπάρξει μοντέρ στο «Road to Nowehere» του Μόντε Χέλμαν, που βραβεύτηκε με Ειδικό Χρυσό Λέοντα στη Βενετία και έχει συν-σκηνοθετήσει με τη Ρηνιώ Δραγασάκη το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Stefanos Rokos: Nick Cave & The Bad Seeds’ Now More Shall We Part, 14 Paintings, 17 Years Later» για την διαδικασία της προετοιμασίας της έκθεσης του Στέφανου Ρόκου, που εμπνεύστηκε από το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Nick Cave & The Bad Seeds το 2001.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «H Εμυ νιώθει ξένη μέσα στη κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που τόσο έχει αγκαλιάσει την αδερφή της την Τερέζα. Οταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της…»

Περισσότερα για το φιλμ σας έχουμε γράψει εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos