H DC ετοιμάζει τον πρώτο μαύρο Superman

Δημοσίευση: 6 Μαΐου 2021, 20:05
Συντάκτης:

Σαν μαζεμένο αντιστάθμισμα για δεκαετίες whitewashg, η DC (μαζί με την Warner) αποφάσισε να συγχρονιστεί με την Marvel και να ακολουθήσει το παράδειγμά της. 

<a href="/nea/aytos-einai-o-neos-superman/68634">Αυτός είναι ο νέος Superman</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑυτός είναι ο νέος Superman

Έστι, μετά την τεράστια επιτυχία του "Black Panther" (και το sequel που ετοιμάζεται), το ασιατικό καστ για το "Shang-Chi, αλλά και την εξαγγελία ενός 4ου Captain America που θα είναι μαύρος (με την σειρά "The Falcon and the Winter Soldier" να λιετουργεί ως μεταβατική πλατφόρμα) η DC θα δοκιμάσει κάτι διαφορετικό για τον πλέον εμβληματικό ήρωα του κινηματογραφικού σύμπαντός της.

Αναφερόμαστε στον Superman, ο οποίος θα έχει σαν παραγωγό τον φημισμένο Τζέι Τζέι Έιμπραμς (Star Wars, Star Trek, Mission Impossible) και αναζητά σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή μαύρο.

Nα στοιχηματίσουμε ότι αυτός θα είναι ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν;

Το σενάριο θα δημιουργήσει ο διάσημος και πολιτικοποιημένος δημοσιογράφος, αλλά και συγγραφέας κόμικ ιστοριών του Black Panther, Τα-Νεχάσι Κόουτς, με την ιστορία να εκτυλίσσεται στον 20ο αιώνα και να εξερευνά πιθανή origin οπτική εστιάζοντας φυσικά στον Καλ-Ελ που θα έρθει από τον πλανήτη Κρύπτον.

Όλα τα «καυτά» ονόματα μαύρων σκηνοθετών έχουν ακουστεί (Μπάρι Τζένκινς/Moonlight, Στίβεν Καπλ Τζ./Creed 2, Ρετζίνα Κινγκ/One night in Miami, Σάκα Κινγκ/Judas and the Black Messiah) και σίγουρα η τελική επιλογή παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και το συνολικό κόνσεπτ που φαντάζει ρίσκο μεν, αλλά και μια καλή ευκαιρία ο διάσημος σούπερ ήρωας να απαγκιστρωθεί από τις safe συμβάσεις.

Ερώτηση. Μιας και... πιάσαμε τους νεωτερισμούς, μήπως να δούμε και αυτόν σαν Superman κάποια στιγμή;

Update: Βάλαμε στοίχημα και τελικά το κερδίσαμε!  Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν αποτελούσε τον βασικό υποψήφιο για να επωμιστεί έναν ρόλο που έχει ήδη (και δικαίως) ξεσηκώσει αντιδράσεις. Μόνο που αποφάσισε να τρέξει μόνος του -ότι και αν μπορεί να σημαίνει αυτό- το πρότζεκτ για λογαριασμό του (ομόσταυλου με την Warner) ΗΒΟ Μax. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρωταγωνιστήσει, θα αναμιχθεί στην παραγωγή και θα επιλέξει ο ίδιος τον σκηνοθέτη και τον show runner, μιας και ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι μάλλον θα πρόκειται για μίνι-σειρά. Αναμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις, εμείς να σχολιάσουμε ότι αφενός δεν χρειαζόταν μια τέτοια αλλαγή σε ένα παγιωμένο σύμβολο της pop κουλτούρας, αφετέρου ο Τζόρνταν μπορεί να διαθέτει εντυπωσιακό φιζίκ και να αποτελεί μια λογική επιλογή (άλλωστε το είχαμε γράψει), αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για έναν μετριότατο (για να το γράψουμε ευγενικά) ηθοοπιό. 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos