"Γυναίκα, βετεράνος και millenial". Η Σίντνεϊ Σουίνεϊ για το "Reality"

Δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2023, 17:10
Συντάκτης:

Ένα Σάββατο απόγευμα, τον Ιούνιο του 2017, η Reality Winner, μια 25χρονη με τζιν σορτς, βρίσκεται αντιμέτωπη με πράκτορες του FBI, στο σπίτι της στην Georgia. Μια σχεδόν κρυπτική συνομιλία ξεκινά και η ζωή της Reality, αλλά και η ιστορία της αρχίζει να ξετυλίγεται. Η Sydney Sweeney του «Euphoria» παραδίδει μια πολυεπίπεδη ερμηνεία, από την αρχή μέχρι το τέλος της ταινίας, σε ένα θρίλερ που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου.

<a href="/tainies/immaculate/69627">Immaculate</a>ΣΧΕΤΙΚΑImmaculate

Ένα διαφωτιστικό στιγμιότυπο της πρόσφατης ιστορίας των ΗΠΑ, όπου η υποψήφια για βραβείο Emmy ηθοποιός, πρωταγωνιστεί ως μία απλή πολίτης, στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Tina Satter. Η απίστευτη αληθινή ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ξεσήκωσε θύελλα στα μέσα ενημέρωσης. Η σκηνοθέτρια δημιουργεί ένα τεταμένο θρίλερ χρησιμοποιώντας διαλόγους που λαμβάνονται απευθείας από την απομαγνητοφώνηση της ανάκρισης από το FBI - εναλλάξ τραγικοί και μπανάλ, γεμάτοι σκοτεινά αστεία και άκρως σουρεαλιστικοί. Εμφανίζεται ένα περίπλοκο πορτρέτο μιας Αμερικανίδας millennial.

Η πρωταγωνίστρια μιλάει για τον ρόλο της Reality: «Την πρώτη φορά που διάβασα το σενάριο με γοήτευσε πόσο περίεργο, αστείο και σκοτεινό ήταν», λέει η Sweeney. «Η Reality συνταιριάζει πολλών ειδών ενδιαφέρουσες αντιφάσεις που αψηφούν τις εύκολες υποθέσεις σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, βετεράνος και millenial». Για να προετοιμαστεί, η Sweeney μελέτησε το αντίγραφο της συνομιλίας και τα μοτίβα ομιλίας της Reality – και μίλησε μαζί της μέσω Zoom και sms. «Το να μπορώ να έχω πραγματική επικοινωνία μαζί της ήταν μια απίστευτη πηγή», λέει.

H άποψη του MOVE IT για την ταινία

Η Satter λέει ότι η οικογένεια εκτιμά το γεγονός ότι η ταινία θα βοηθήσει στη διάδοση της συνειδητοποίησης της ιστορίας της Reality.

«Ένα απίστευτο δώρο που μου έκαναν είναι η εμπιστοσύνη στην ερμηνεία και την αφήγηση αυτού του περιεχομένου και της απόδοσης της, η οποία είναι προφανώς πολύ ευάλωτη», λέει. «Και αφού η ίδια η Reality φαίνεται με όλη της την ευφυΐα και το χιούμορ της και τις βαθιά ανθρώπινες ευπάθειες και αδυναμίες … ήταν πάντα τόσο συγκινητικά ευχαριστημένοι από το πώς την παρουσιάσαμε». Και τελικά, αυτή είναι και η ελπίδα της σκηνοθέτριας για την ταινία, ότι οι θεατές θα καταλάβουν ότι πρόκειται για πραγματικά γεγονότα. «Θα δούμε μέσα σε ένα δωμάτιο ένα Σάββατο απόγευμα στην Αμερική του 2017. Θέλω απλώς το κοινό να δει αυτή την ιστορία και νομίζω ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις πώς λειτουργεί η πολιτεία», λέει, προσθέτοντας, «Και ελπίζω ότι παίρνουν μια αίσθηση της Reality Winner, γιατί νομίζω ότι είναι απίστευτα ξεχωριστή».

Πρώτη δημοσίευση: 1 Ιουλίου 2023, 17:10
Ενημέρωση: 1 Ιουλίου 2023, 17:11
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
2 ημέρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos