ΣΕΙΡΕΣ

"Green frontier" season 1: Μυστήριο μαγικού ρεαλισμού στον Αμαζόνιο

Δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:39
Συντάκτης:

Σύνοψη: Όταν μια νεαρή ντετέκτιβ με βάση την Μπογκοτά μπαίνει στο δάσος του Αμαζονίου στα σύνορα Βραζιλίας και Κολομβίας για να ερευνήσει τέσσερις φόνους γυναικών, ανακαλύπτει μαγεία, μια μοχθηρή σκευωρία και τις αληθινές ρίζες της.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Η πρώτη κολομβιανή παραγωγή του Netflix είναι γεγονός και μάλιστα κυκλοφόρησε μια περίοδο ιδιαιτέρως περίεργη, καθώς η σειρά διαδραματίζεται στον Αμαζόνιο όσο στην πραγματικότητα εκείνος καίγεται. Από την μια πλευρά δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς από τα αμέτρητα φιλήδονα πλάνα του Αμαζονίου, ένα natureporn ας μας επιτραπεί ο όρος, και από την άλλη δεν μπορείς να μην στενοχωρηθείς γνωρίζοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο το ίδιο το φυσικό περιβάλλον, όσο και όλα τα ζώα και οι φυλές που κατοικούν σε αυτό. Αν ξεπεράσουμε αυτό το πρώτο στάδιο, η σειρά των Diego Ramirez Schrempp, Mauricio Leiva-Cock και Jenny Ceballos είναι στην ουσία μια υπόθεση μυστηρίου στα βάθη του Αμαζονίου, εκεί όπου βρήκαν φρικτό και με ανεξήγητο μέχρι τώρα τρόπο θάνατο τέσσερις γυναίκες.

Παράλληλα, παρακολουθούμε την ζωή και τα έθιμα των φυλών που ζουν εκεί, τους οποίους η αστυνομία θεωρεί υπαίτιους για τους φόνους. Η σειρά συνδυάζει την αστυνομική ιστορία μυστηρίου, κάτι καθόλα ρεαλιστικό, με τον μυστικισμό, το υπερκόσμιο, την μαγεία και την φαντασία, τον πρωτόγονο ανιμισμό των ιθαγενών. Η σκηνοθεσία της σειράς, της οποίας το πρώτο επεισόδιο σκηνοθετεί ο σπουδαίος κολομβιανός σκηνοθέτης της ταινίας «Στην Αγκαλιά του Φιδιού», Ciro Guerra, που είναι και παραγωγός (με την νέα του ταινία «Waiting for the Barbarians» με τον Τζόνι Ντεπνα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας), διαθέτει την φυσιολατρική ιδιότητα του Terrence Mallick, μια αποθέωση του μαγευτικού φυσικού τοπίου, του υπέροχου δάσους και του ποταμού.

Ίσως αυτό να κάνει την σειρά να απομακρύνεται από τον ίδιο της τον πυρήνα, δηλαδή την υπόθεση των δολοφονιών, μιας και εκείνη πέφτει θύμα της σαγήνης του δάσους. Παρόλα αυτά, έξοχος αποτελεί ο τρόπος παρουσίασης των ανθρώπων που κατοικούν εκεί, στους οποίους δίνει τον πρέποντα και συνεχώς αυξανόμενο χρόνο να αναπτύξουν τις δικές τους αντιλήψεις και κοσμοθεωρία, στήνοντας μερικές σκηνές απείρου κάλλους και ενός υπέροχου μαγικού ρεαλισμού.

Το μυστήριο πλανάται καθ’ όλη την διάρκεια, με τις πολύ καλές ερμηνείες της Juana del Rio και όλου του καστ να συντελούν στο ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:39
Ενημέρωση: 3 Σεπτεμβρίου 2019, 14:39
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos