ΣΕΙΡΕΣ

“George & Tammy”: Κάνοντας έρωτα, πόλεμο και μουσική

Δημοσίευση: 14 Δεκ. 2022, 20:23
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια mini σειρά 6 επεισοδίων για τους θρύλους της κάντρι μουσικής Tammy Wynette και George Jones και τη θυελλώδη σχέση τους.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Η σειρά επικεντρώνεται σε μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια του ζευγαριού, καθώς εξερευνά τη μουσική κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όπως το “Stand by Your Man” της Wynette, που παραμένει από τα πιο εμβληματικά και πιο εμπορικά κομμάτια γυναίκας τραγουδίστριας και το “He Stopped Loving Her Today” του Jones, που μέχρι και σήμερα θεωρείται το καλύτερο κάντρι κομμάτι όλων των εποχών.

Με περισσότερα από 30 τραγούδια που έφτασαν στο νούμερο ένα των charts, συμπεριλαμβανομένων των ντουέτων τους, η ιστορία των George και Tammy παραμένει μια από τις σπουδαιότερες ιστορίες αγάπης που υπήρξαν ποτέ.

Άποψη: O Abe Sylvia -που πρόσφατα συνεργάστηκε με την Chastain στην ταινία “The Eyes of Tammy Faye”, στην οποία η αγαπημένη ηθοποιός υποδύθηκε τη διάσημη τηλε-ευαγγελίστρια Tammy Faye Bakker- φτιάχνει εδώ ένα απολαυστικό και καλά δουλεμένο δράμα.

Όποιος είναι εξοικειωμένος με τη λαχτάρα και τη θλίψη της μουσικής της Wynette  θα ξέρει ότι η ζωή δεν είναι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσαμε “παραμύθι”.

Η σειρά παρακολουθεί την πορεία της κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών, από το 1965 έως το θάνατό της το 1998 σε ηλικία 55 ετών, ενώ επικεντρώνεται στον εξαετή γάμο της με τον τρίτο σύζυγό της George Jones. Ο Jones ήταν ο βασιλιάς της κάντρι μουσικής όταν γνώρισε τη Wynette, το 1968. Εκείνη ήταν μια ανερχόμενη τραγουδίστρια, της οποίας το αστέρι σύντομα άρχισε να επισκιάζει το δικό του. Η ιστορία θυμίζει κάτι από τα “A Star Is Born” και “Walk the Line”, καθώς πραγματεύεται τους εξωφρενικούς καλλιτεχνικούς εγωισμούς, τη ντεκαντάνς του αλκοολισμού και τη θεραπευτική αγάπη μιας καλής γυναίκας.

Οι Jessica Chastain και ο Michael Shannon είναι εξαιρετικοί και αναβαθμίζουν το σενάριο, ακόμα και τις φορές που αυτό τείνει να γίνεται κάπως γλυκανάλατο.

Και παρόλο που μας περνάει από το μυαλό η ιδέα ότι αυτή η ιστορία θα ήταν καλύτερο να γίνει ταινία, η σειρά αξιοποιεί στο έπακρο την έκταση που τής δίνεται με την αναβίωση της εποχής μέσα από γλαφυρές λεπτομέρειες και τα υπέροχα κοντινά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών της.

Η σειρά διαθέτει τεχνικά όλα τα μέρη μιας βιογραφίας, “βγάζει μπροστά” περισσότερο το love story και το διανθίζει με μερικά από τα πιο δημοφιλή κομμάτια των δύο καλλιτεχνών. Είναι ένα πολύχρωμο δράμα με ένταση και συγκίνηση. Και αν επιλέξετε να το παρακολουθήσετε η αναζήτηση των δημοφιλέστερων τραγουδιών του ζευγαριού είναι σίγουρα κάτι που θα κάνετε και θα σας αποζημιώσει με νοσταλγική διάθεση, είτε είστε φαν του μουσικού είδους, είτε όχι.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Δεκ. 2022, 20:23
Ενημέρωση: 14 Δεκ. 2022, 20:23
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos