ΣΕΙΡΕΣ

"Everything now": Ζήσε τα πάντα τώρα, με θάρρος

Δημοσίευση: 22 Οκτ. 2023, 15:43
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ύστερα από μήνες στην ανάρρωση, η 16χρονη Μία γράφει μια λίστα με τις απόλυτες εφηβικές εμπειρίες που θέλει να ζήσει προκειμένου να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο.

<a href="/nea/24-season-1-me-lene-tzak-mpaoyer/69099">"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"24" season 1: Με λένε ΤΖΑΚ ΜΠΑΟΥΕΡ

Άποψη: Ένα ακόμα εφηβικό δράμα του Netflix, βρετανικής προέλευσης, που ωστόσο σε αντίθεση με άλλα ομοειδή προγράμματα εστιάζει σε ένα άλλο κομμάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε ταινίες και σειρές: το ζήτημα της νευρικής ανορεξίας.

Η νεαρή κοπέλα προσπαθεί να βρει τον εαυτό της μέσα σε αυτό και η σειρά της Ripley Parker το πετυχαίνει με έναν όμορφο, γλυκό, τρυφερό και καθόλου δραματικό τρόπο. Το βλέπει με την ίδια ανεμελιά και θρασύτητα που θα έβλεπε την ζωή ένα 16χρονο άτομο.

Το Everything Now στοχεύει να δείξει το πώς πρέπει κανείς να ζει το τώρα και να κάνει τα πάντα τώρα, και όχι να τα αναβάλλει για το μέλλον.

Κάτι που σίγουρα ακούγεται κλισέ και ως ένα βαθμό είναι όλη η σειρά, καθώς δεν ξεφεύγει από τα βασικά μοτίβα και θέματα που απασχολούν κάθε εφηβική σειρά των τελευταίων χρόνων, έχοντας την ίδια θαρραλέα απεικόνιση του έφηβου εαυτού και των θέλω του με το Sex Education, χωρίς ωστόσο να έχουν άλλες ομοιότητες. Η Μία, σαν τον Jack Nicholson και τον Morgan Freeman στο Bucket List που λόγω γηρατειών και αρρωστιών δεν έχουν μέλλον και έτσι πρέπει να προλάβουν ό,τι μπορούν για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, εκείνη λόγω του παρελθόντος που έχασε με την ανάρρωση, επιθυμεί να το αναπληρώσει βάζοντας προτεραιότητα να ζήσει όσα ζουν οι συνομήλικοι της: να ανακαλύψει την σεξουαλική της ταυτότητα, να φιληθεί, να αγκαλιαστεί, να κάνει σεξ, να ζήσει.

Η Aυστραλέζα Sophie Wilde, που την μάθαμε μέσα από την ταινία των αδελφών Φιλίππου, Talk to Me, που σύντομα θα βγει και στις ελληνικές αίθουσες, έχει το απαραίτητο τακτ για τον δύσκολο ρόλο της. Έχει την απαραίτητη ενέργεια, το χιούμορ αλλά και την ενσυναίσθηση να κατανοήσει τον χαρακτήρα της.

Ίσως το Netflix θέλει να εξιλεωθεί για την ταινία To The Bone (2017), για μια νεαρή κοπέλα με ανορεξία που υποδυόταν η Lilly Collins και έφαγε αρκετό κράξιμο για τον τρόπο που το αποδίδει και έτσι τώρα στο Everything Now ήταν πιο προσεκτικοί αλλά και πιο άτολμοι βέβαια καθώς-ίσως επίτηδες-δεν το βάζουν στο προσκήνιο, αλλά μένει στο φόντο της ιστορίας, εστιάζοντας στο πώς η πρωταγωνίστρια θα κερδίσει τον χαμένο χρόνο της ασθένειάς της.

Ο πάντοτε καλοδεχούμενος Stephen Fry στον ρόλο του γιατρού είναι μια ευχάριστη έκπληξη που προσθέτει με την φλεγματική προσωπικότητά του, σε μια σειρά που βλέπεται ευχάριστα και ξεχνιέται ευχάριστα, μια από τις παθογένειες πολλών σειρών της πλατφόρμας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Hunger Games Ballad, από την Spentzos Hunger Games Ballad, από την Spentzos