Έρχεται ντοκιμαντέρ για τον Σέρτζιο Λεόνε

Δημοσίευση: 27 Ιουνίου 2020, 15:14
Συντάκτης:

Τα ντοκιμαντέρ για σπουδαίες προσωπικότητες του κινηματογράφου και όχι μόνο πάντα απασχολούσαν το ενδιαφέρον και ήταν κάτι που το σινεφίλ κοινό περίμενε με αδημονία ώστε να δει και άλλες πλευρές των κινηματογραφικών ινδαλμάτων τους. Δεν έχουν αποδειχθεί όλα τόσο καλά όσο τα περιμέναμε εξαρχής, όμως όλα προσθέτουν ένα ακόμα λιθαράκι στην εικόνα τους.

Κάτι πολύ αξιόλογο περιμένουμε από το ντοκιμαντέρ για τον μετρ των σπαγγέτι γουέστερν, Sergio Leone. Ο σκηνοθέτης που έφυγε από την ζωή το 1989, σκηνοθέτησε μια σειρά από κλασικές πλέον ταινίες του είδους, όπως την Τριλογία του Δολαρίου (A Fistful of Dollars, For A Few Dollars More, The Good, the Bad and the Ugly) αλλά και το τετράωρος έπος Once Upon a Time in America, που είναι η τελευταία του ταινία. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον σκηνοθέτη και κρυφοκοιτάζει πίσω από αυτές τις ταινίες που τον καθιέρωσαν.

Υπεύθυνος για το ντοκιμαντέρ θα είναι ο Francesco Zippel, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει το Fantastic Mr Fellini, για έναν ακόμα σπουδαίο σκηνοθέτη.

Ανάμεσα σε άλλα θα περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από την Cineteca di Bologna. Η Cineteca πρόσφατα είχε διοργανώσει μια έκθεση για τον Sergio Leone που παρουσιάστηκε στη Γαλλική Ταινιοθήκη στο Παρίσι και στο Ara Pacis στην Ρώμη. Ο διευθυντής της Cineteca, Gianluca Farinelli και η ομάδα του έκαναν μια τεράστια έρευνα σχετικά με τον Ιταλό σκηνοθέτη, η οποία θα παρουσιαστεί στο ντοκιμαντέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos