ΣΕΙΡΕΣ

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του νέου Twilight Zone

Δημοσίευση: 6 Απριλίου 2019, 20:46
Συντάκτης:

Στο νέο reboot της θρυλικής sci-fi ανθολογίας «The Twilight Zone» (1959-1964), ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζόρνταν Πιλ («Get Out», «Us») αποτελεί τον κεντρικό showrunner του εγχειρήματος, μαζί με τον Σάιμον Κίνμπεργκ (Legion, Gifted, Designated Survivor, Elysium, Chappie), όσο και του παρουσιαστή, όπου σαν άλλος Ροντ Σέρλινγκ και μας καλωσορίζει σε ένα καινούργιο ταξίδι στη «Ζώνη του Λυκόφωτος».

<a href="/nea/twilight-zone-season-2-veltiomeno/62942">"The twilight zone" season 2: Βελτιωμένο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The twilight zone" season 2: Βελτιωμένο

Παρακολουθήσαμε τα δύο πρώτα επεισόδια, από τα οποία το 30λεπτο «Nightmare at 30.000 feet» (που διαρκεί όσο και τα επεισόδια του ορίτζιναλ σίριαλ), ένα remake του κλασικού επεισοδίου του 1963, με τον πρωταγωνιστή (Άνταμ Σκοτ) να βιώνει ένα διαφορετικό μυστήριο μέσα στο μυστήριο, ξεκάθαρος φόρος τιμής στο θρυλικό Twilight Zone των 60s που κλείνει το μάτι στο X-Files και στο τέλος του ίσως και στο Lost φευγαλέα, αποθεώνοντας το μεταφυσικό παράδοξο. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ στην συγγραφή του σεναρίου αναμίχθηκε και ο ίδιος ο Πιλ, μαζί με τον Κίνμπεργκ (που έχει γράψει όλα τα X-Men, αλλά και το πρώτο Sherlock Homes του Γκάι Ρίτσι), αλλά και τον Μάρκο Ραμίρεζ των Daredevil & Sons Of Anarchy.

Στο δεύτερο επεισόδιο με τίτλο «The Comedian», ο Κουμάιλ Ναντζιάνι υποδύεται έναν stand-up κωμικό που συνάπτει συμφωνία με τον διάβολο ( ; ), ώστε προκειμένου να γίνει πετυχημένος, αντιμετωπίζει το κόστος της δόξας, στο οποίο τελικά αδυνατεί να ανταπεξέλθει. Ένα επεισόδιο σαφώς πιο αδύναμο και αρκετά προβλέψιμο που θα μπορούσε να στηθεί πιο σφιχτοδεμένο, αν διαρκούσε επίσης 30 και όχι 52 λεπτά… Εδώ το σενάριο έγραψε ο Άλεξ Ρούμπενς (Community).

Διαφορετικοί σκηνοθέτες και σεναριογράφοι θα τρέξουν τα επόμενα επεισόδια, η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα είναι συνολικά ατμοσφαιρικό, με έντονη την επίγευση του παλιοπυ, όχι όμως τόσο έντονη όσο θα θέλαμε την σφραγίδα του Τζόρνταν Πιλ.

Tρέιλερ και περισσότερες πληροφορίες για που μπορείτε να το παρακολουθείτε κάθε εβδομάδα, εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos