Ο Τζόρνταν Πιλ αναμετράται με το Twilight Zone

Για τους φανς του τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας λίγες σειρές έχουν καταφέρει να γίνουν τόσο επιδραστικές  και καθοριστικές όσο το original «Twilight Zone». Η διάσημη σειρά ανθολογίας που προβλήθηκε από το 1959 μέχρι το 1964 στο CBS άφησε ανεξίτηλα το σημάδι στο είδος, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να αποτελεί βασική πηγή επιρροής για νέες σειρές sci-fi τρόμου. Δημιουργός της υπήρξε ο Rob Serling, που έγραψε τα 92 από τα 156 επεισόδια της σειράς. Οι δύο προσπάθειες που έγιναν για επιστροφή της σειράς, η πρώτη το 1985 και η δεύτερη το 2002 με τον Forest Whitaker, απέτυχαν να αποδώσουν την μαγεία της αρχικής ιδέας, ενώ η ταινία «Twilight Zone: The Movie» το 1983, απέτυχε μεν εισπρακτικά, απέκτησε όμως μία καλτ φήμη, έχοντας το δικό της κοινό.

Με αυτήν την σειρά έρχεται τώρα να αναμετρηθεί ο τολμηρός Jordan Peele, για μία νέα επανεκκίνηση για λογαριασμό του CBS All Access. Με δήλωση στο Deadline, το CBS επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αναφέροντας «Έχουμε μία πρώτη σεζόν με ιδέες, σενάρια και όλα τα σχετικά, για 10 επεισόδια την κάθε σεζόν. Προχωράμε, και σχεδιάζουμε να αρχίσουμε την παραγωγή τους επόμενους δύο  μήνες». Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του CBS TV Studios, David Stapf, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το γεγονός ότι είναι σειρά ανθολογίας σημαίνει «ότι δεν χρειάζεται έναν που να τρέχει την σειρά καθ’ όλη την διάρκεια».

Ο Peele, μετά την επιτυχία του «Get Out», είχε δηλώσει το 2017 στο Hollywood Reporter ότι «Πολλές φορές μέσα στην χρονιά ένιωσα ότι ζούμε στην ζώνη του λυκόφωτος («Twilight Zone»), και νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να την γνωρίσω (την σειρά) σε ένα νεότερο κοινό». Άλλωστε, όπως το «Get Out», για το οποίο πήρε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, χρησιμοποιεί το είδος του τρόμου μεταφορικά για να μιλήσει για τον ρατσισμό, έτσι και το «Twilight Zone» μιλούσε συμβολικά για τον κομμουνισμό, τον διαχωρισμό, τον απομονωτισμό και την ξενοφοβία. Επίσης να πούμε ότι παραμένει ακόμα και σήμερα εξαιρετικά δημοφιλής αφού κάθε χρόνο από διάφορα κανάλια διοργανώνονται μαραθώνιοι της σειράς. Ίσως πράγματι η σειρά αυτή να είναι ιδανική για τις καταστάσεις που βιώνουμε ανά τον κόσμο. Για παράδειγμα, το «Black Mirror», που επηρεάστηκε και αυτό από την δημοφιλή σειρά, αντλεί έμπνευση από τους φόβους για την πορεία και εξέλιξη του κόσμου. Αναμένουμε νεότερες πληροφορίες για την σειρά. Μέχρι τότε ο Peele ετοιμάζει την νέα ταινία του, «Us» με την Lupita Nyong’o.

Δημοσίευση: 7 Aug 2018, 16:13
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον και υποσχόμενο τηλεοπτικό πρότζεκτ. Ο Μπεν...
8 ώρες
the favourite british independent awards
To "Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου ξεκίνησε την συλλογή των...
11 ώρες
O "τρελός" Μπεν Ουίτλι ετοιμάζεται να προκαλέσει άλλη μια...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Odeon
23243
Strada
5500
Tulip
5415