ΣΕΙΡΕΣ

"Daybreak" season 1: Καθόλου πειστικό

Δημοσίευση: 13 Νοε. 2019, 18:48

Ο Brad Peyton και ο Aron Eli Coleite ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη νέα σειρά, Daybreak που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Netflix. Και οι δυο είναι αρκετά γνωστοί για άλλες κινηματογραφικές (Rampage, San Andreas) ή τηλεοπτικές (Frontier, Heroes) δουλειές τους, αλλά αυτή τη φορά κάτι δεν πήγε όπως το υπολόγιζαν.

ΣΧΕΤΙΚΑAwake

Το Daybreak βασίζεται στο κόμικ του Brian Ralph και είναι μια post-apocalyptic μαύρη κωμωδία και αποτελείται από δέκα επεισόδια. Όλα ξεκινούν όταν λαμβάνει χώρα μια πυρηνική έκρηξη η οποία αφανίζει το 99% του ενήλικου πληθυσμού και επιβιώνουν μόνο οι έφηβοι. Οι έφηβοι χωρίζονται σε ομάδες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν το «στάτους» που είχαν στο σχολείο, και μάχονται για το ποια ομάδα θα επικρατήσει.

Ο Josh (Colin Ford) είναι ο κύριος αφηγητής της ιστορίας και δεν ανήκει σε καμία από αυτές τις ομάδες. Μοναδικός στόχος του είναι να βρει την Sam (Sophie Simnett), την κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος. Στην προσπάθειά του αυτή τον ακολουθούν και άλλοι και φτιάχνουν τη δική τους ομάδα.

Δυστυχώς παρότι το post apocalyptic τοπίο θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και το δυνατό χαρτί της σειράς, το Daybreak δεν τα καταφέρνει. Δεν δίνεται καμία παραπάνω πληροφορία για τις συνθήκες ζωής των μαθητών, για το πώς επιβίωσαν, για τα μεταλλαγμένα ζώα ή για τα «ζόμπι» που κάνουν την εμφάνισή τους ανά διαστήματα στη σειρά. Όλα αυτά συνθέτουν ένα πολύ αμυδρό υπόβαθρο που δεν έχει καθόλου σημασία ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να συνθέσουν ένα πολύ δυναμικό σκηνικό. Αντ’ αυτού στο επίκεντρο βρίσκονται τα προσωπικά δράματα των μαθητών.

Βασικό μειονέκτημα είναι ότι η σειρά δεν είναι καθόλου πειστική. Ξεκινώντας με τους μαθητές που μοιάζουν για 20 (ή σε ορισμένες περιπτώσεις 30) χρονών, με τις «τρομακτικές» σκηνές που κάθε άλλο παρά τρομακτικές δεν είναι και καταλήγοντας στο χιούμορ που δεν καταφέρνει πάντα να φτάσει στον θεατή.

Η σειρά αφήνει την αίσθηση μιας συνεχούς προσπάθειας, η οποία όμως δεν αποφέρει το αποτέλεσμα που θα έπρεπε.

3,5 / 10

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 13 Νοε. 2019, 18:48
Ενημέρωση: 13 Νοε. 2019, 18:48
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Una

Una

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Το “Una” ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη το φημισμένο μονόπρακτο δράμα “Blackbird”...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
5793
Feelgood
5213
Tanweer
4616