To «Cora» βραβεύτηκε στο L’ Atelier στις Κάννες

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2021, 01:24

Ευχάριστα νέα φτάνουν από τις Κάννες.

<a href="/nea/tetarto-vraveio-gia-tainia-toy-giorgoy-lanthimoy-stis-kannes/69926">Tέταρτο βραβείο για ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες</a>ΣΧΕΤΙΚΑTέταρτο βραβείο για ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στις Κάννες

Συγκεκριμένα, το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους «Cora» της Εύης Καλογηροπούλου, που παρουσιάστηκε στο L’ Atelier της Cinefondation του φεστιβάλ, απέσπασε το Prix ArteKino YouTube -είναι το μοναδικό βραβείο που απονέμεται στο L’ Atelier και συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ. Το «Cora», το οποίο εντάχθηκε πρόσφατα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, έχει ως παραγωγό την Αμάντα Λιβανού της Neda Film.

Το «Cora» ακολουθεί την ιστορία δυο γυναικών που ερωτεύονται και αγωνίζονται να ξεφύγουν από τους περιορισμούς μιας δυστοπικής πατριαρχικής κοινωνίας.

Θυμίζουμε πως το "Cora" είχε βραβευτεί και στο Ρότερνταμ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι η ταινία μικρού μήκους «Motorway» της Ε. Καλογηροπούλου είχε συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών, διεκδικώντας Χρυσό Φοίνικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mountainhead

Mountainhead

Θα το βρείτε: Vodafone TV

Σύνοψη: Τέσσερις tech δισεκατομμυριούχοι και φίλοι απ’ τα παλιά μαζεύονται την απομονωμένη ορεινή (και...
17 ώρες
undercover, από την Spentzos undercoverαπό την Spentzos