To "Cora" της Εύης Καλογηροπούλου βραβεύτηκε στο Ρότερνταμ

Δημοσίευση: 6 Φεβ. 2021, 04:06

Το project "Cora" -η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Εύης Καλογηροπούλου- ήταν αυτό που κέρδισε το βραβείο Eurimages Co-production, το μεγάλο βραβείο του CineMart του Φεστιβάλ του Ρόττερνταμ που συνοδεύεται από το ποσό των 20.000 ευρώ.

<a href="/nea/tessera-ellinika-film-sto-festival-toy-roterntam/69221">Τέσσερα ελληνικά φιλμ στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ </a>ΣΧΕΤΙΚΑΤέσσερα ελληνικά φιλμ στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Η επιτυχία αυτή στην Αγορά του Ρόττερνταμ είναι σημαντική ώθηση για την ανάπτυξη και ολοκλήρωση του "Cora" στο πλαίσιο των διεθνών συμπαραγωγών, που εγγυώνται το μέλλον της ελληνικής ταινίας. Παραγωγός του "Cora" είναι η Αμάντα Λιβανού (Neda Film).

Το «Cora» ακολουθεί την ιστορία δυο γυναικών που ερωτεύονται και αγωνίζονται να ξεφύγουν από τους περιορισμούς μιας δυστοπικής πατριαρχικής κοινωνίας.

Η επιτροπή της CineMart δήλωσε ότι επέλεξε να ενισχύσει "ένα μεταφυσικό δράμα με δυο απροσδόκητους γυναικείους χαρακτήρες στο κέντρο του, που αγωνίζονται για ελευθερία και την ταυτότητά τους".

Υπενθυμίζεται ότι η Εύη Καλογηροπούλου εμφανίστηκε δυναμικά στο κινηματογραφικό προσκήνιο την περασμένη χρονιά, όταν οι Κάννες επέλεξαν το δικό της "Motorway 65" στο διαγωνιστικό τους πρόγραμμα για ταινίες μικρού μήκους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos