ΣΕΙΡΕΣ

"A confession" season 1: Εύστοχος συναισθηματισμός

Δημοσίευση: 22 Ιαν. 2021, 15:04
Συντάκτης:

Το βρετανικό, αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου της ITV, που στριμάρει στην Cosmote TV, αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός αστυνομικού, ο οποίος προκειμένου να πιάσει τον εγκληματία που αναζητά και να αποσπάσει την ομολογία του, κινείται αντίθετα στο αστυνομικό πρωτόκολλο βάζοντας σε ρίσκο την καριέρα του.

ΣΧΕΤΙΚΑThe stronghold

Πρωταγωνιστούν Μάρτιν Φρίμαν, Ιμέλντα Στόντον, Σιόμπαν Φίνεραν, Πίτερ Ράιτ. Από τον Τζεφ Πόουπ, παραγωγό του "Stan & Ollie" και σεναριογράφο στο "Philomena" του Στίβεν Φρίαρς,

Από τις πρώτες κιόλας σκηνές της σειράς γίνεται φανερό η πρόθεση της να μην επικεντρωθεί στην αισθητική αλλά στην ιστορία και τους χαρακτήρες της. Με μία αισθητική ντοκιμαντέρ, έντονη κίνηση στην κάμερα και αυθορμητισμό στα πλάνα της, μας ξεναγεί σε όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας της χωρίς να ξεδιαλέγει απαραίτητα της δραματουργικά ενδιαφέρουσες. Παρουσιάζει έτσι μία χαμηλών τόνων αστυνομική έρευνα που δεν στοχεύει στο να αναδείξει ήρωες αλλά καθημερινούς ανθρώπους που απλά κάνουν την δουλειά τους.

Στο ίδιο ακριβώς τόνο, όταν η ιστορία στρέφεται στα θύματα του εγκλήματος, η σειρά χωρίς να εκβιάζει συναισθήματα, εκθέτει υπομονετικά το προσωπικό τους αγώνα, συνθέτοντας ένα πολύπλοκο, γεμάτο ευαισθησία ανθρώπινο δράμα.

Παράλληλα αναδεικνύει εύστοχους προβληματισμούς, για τον τρόπο με τον οποίο σφάλματα της διαδικασίας αλλά και επικοινωνιακές πολιτικές, μπαίνουν καμιά φορά στο δρόμο της απονομής της δικαιοσύνης.

Αυτό που κυρίως όμως ξεχωρίζει το “A Confession” από άλλα αστυνομικά θρίλερ, είναι ο τρόπος με τον οποίο το έγκλημα δεν ανάγεται σε φετίχ, σε ευκαιρία για σοκαριστικές εικόνες και αφηγήσεις, για συναισθηματικά flashbacks ή ένα απλό plot twist.

Οι φανς του αστυνομικού θρίλερ θα εκτιμήσουν τη ψυχραιμία και το ρεαλισμό μια σειράς που χωρίς cliffhangers και άσκοπους εντυπωσιασμούς είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην ιστορία και τον εύστοχο συναισθηματισμό της.

Έτσι η σειρά με κάποιον τρόπο απαξιώνει να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκολίες του είδους για να τραβήξει την προσοχή και να γοητεύσει τα ένστικτα του θεατή, αλλά παρόλα αυτά αποτελεί ένα σφιχτοδεμένο δράμα που κρατά αβίαστα το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό.

H σειρά στριμάρει στην Cosmote TV.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 22 Ιαν. 2021, 15:04
Ενημέρωση: 22 Ιαν. 2021, 15:04
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Animasyros 2021: Τα βραβεία

Animasyros 2021: Τα βραβεία

Το 14ο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων έριξε αυλαία σε μία πανηγυρική τελετή λήξης...
4 ώρες
The stronghold

The stronghold

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ομάδα αστυνομικών που δεν λειτουργεί αυστηρά με το γράμμα του νόμου και αποκαλείται...
1 ημέρα