ΣΕΙΡΕΣ

"Behind her eyes" season 1: Προσδοκίες και μυστήριο

Δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2021, 18:10

Τις τελευταίες βδομάδες το Behind her eyes, η νέα σειρά που προβάλλεται στο Netflix, έχει ταράξει τα νερά κατακτώντας πολύ γρήγορα μια υψηλή θέση στο Top 10 των πιο δημοφιλών σειρών. Για ποιο λόγο όμως;

this is a robbery netflixΣΧΕΤΙΚΑ"This is a robbery": Καλοφτιαγμένο και εξειδικευμένο

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το Behind her eyes βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sarah Pinborough. Αποτελείται από έξι επεισόδια και αφηγείται την ιστορία της Louise (Simona Brown), μιας χωρισμένης μητέρας, που συναντά και ερωτεύεται τον David (Tom Bateman). Ο David είναι ψυχίατρος που μόλις έχει έρθει στο Λονδίνο με τη γυναίκα του, την Adele (Eve Hewson) και όπως αποδεικνύεται είναι και το αφεντικό της Louise.

Με το τρέιλερ της σειράς να μοιράζει ανατριχίλες, οι προσδοκίες είναι πραγματικά πολύ υψηλές για τη σειρά, ωστόσο αρκετά γρήγορα αυτές οι προσδοκίες ανατρέπονται. Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι περνάει μια κρίση ταυτότητας. Τα πρώτα επεισόδια δίνουν την αίσθηση ότι πρόκειται για drama-thriller σε slow motion, αλλά προς το τέλος το είδος της αλλάζει προς μια κατεύθυνση που κανείς δεν περιμένει. Ο θεατής είναι πλήρως απροετοίμαστος γι’ αυτό που έρχεται.

Παρότι αυτή η αλλαγή προς τα τελευταία επεισόδια δίνει μια εξήγηση σε όσα διαδραματίζονται στα προηγούμενα επεισόδια, τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή μοιάζουν ακατανόητα, δεν αναιρεί την συνολική απορία που διακατέχει τον θεατή γι’ αυτά που βλέπει. Για ποιον λόγο συμπεριφέρονται έτσι οι πρωταγωνιστές; Ποιο είναι το πραγματικό θύμα; Ποια είναι η ιστορία πίσω από όσα συμβαίνουν; Όλες αυτές οι απορίες δεν πρόκειται να λυθούν σύντομα καθώς το Behind her eyes κυλάει βασανιστικά αργά.

Ένα ακόμη βασικό πρόβλημα της σειράς είναι ότι εφόσον το επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται στην «επίλυση του μυστηρίου», έχει δοθεί ελάχιστη προσοχή στην ταυτότητα των πρωταγωνιστών και στον ρόλο που παίζουν. Ο θεατής καταφέρνει ελάχιστα να τους γνωρίσει από τα flashback που παρεμβάλλονται εν μέσω της κεντρικής πλοκής.

Βέβαια, το Behind her eyes δεν είναι η χειρότερη σειρά που μπορεί κανείς να δει και σίγουρα υπάρχουν αρκετές στιγμές που η ατμόσφαιρα και οι ερμηνείες κερδίζουν το ενδιαφέρον του θεατή και με το παραπάνω.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 1 Μαρτίου 2021, 18:10
Ενημέρωση: 1 Μαρτίου 2021, 18:10
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870