Αυτό είναι το σωστό. Όσκαρ στον Ντέιβιντ Λιντς!

Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2019, 14:06
Συντάκτης:

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τους παραλήπτες των τιμητικών Όσκαρ της χρονιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑΌταν ο David Lynch χειροκρότησε την Naomi Watts

Και επιτέλους μια από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές αδικίες, διορθώνεται. Ο μυθικός, ο λατρεμένος Ντέιβιντ Λιντς θα βραβευτεί με τιμητικό Όσκαρ για όλους εκείνους τους αξέχαστους εφιάλτες που μας χάρισε και με τους οποίους μα καθήλωσε στην μεγάλη οθόνη.

Ήταν καιρός για τον 73χρονο παραισθησιογόνο εικονοκλάστη δημιουργό να αναγνωριστεί το έργο του και με το υπέρτατο μέινστριμ label, αν και φυσικά ποτέ δεν έμοιαζε να είχε ανάγκη μια ανάλογη επιβεβαίωση. 

Πιστός το όραμά του, δίχως να παρεκκλίνει καθόλου και ποτέ, ο Λιντς έστησε ένα σινεμά που καταρχήν βιώνεις και έπειτα παρακολουθείς, ενώ πρέπει να θυμίσουμε ότι υπήρξε υποψήφιος για Όσκαρ 4 φορές. Τρεις για την σκηνοθεσία του στα «Mulholland Drive», «Blue Velvet», «Elephant Man» και άλλη μία για το διασκευασμένο σενάριο του τελευταίου.

Μαζί με τον Λιντς η Ακαδημία θα τιμήσει την Ιταλίδα Λίνα Βερτμίλερ, δημιουργό των «Η Κυρία και ο Ναύτης», «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» και πρώτη γυναίκα σκηνοθέτιδα που προτάθηκε για Όσκαρ Σκηνοθεσίας το 1977 με την ταινία "Pasqualino Settebellezze", τον Ουές Στούντι, τον Ινδιάνο Τσερόκι ηθοποιό που συμμετείχε στα «Χορεύοντας με τους Λύκους», «Ο Τελευταίος των Μοϊκανών», «Ένταση» και την βραβευμένη ήδη με ένα Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου το 1988 για το "The Accidental Tourist" Τζίνα Ντέιβις με το βραβείο ανθρωπιστικής προσφοράς Jean Hersholt Humanitarian Award.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ