Αυτή είναι η κορυφαία ελληνική animation ταινία του 2020

Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2021, 03:03

Στο «Σεβαράμπες» του Τζώρτζη Κόντου απονεμήθηκε κατά την διαδικτυακή εκδήλωση της ASIFA Hellaς (Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων) για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2021, το Βραβείο Στράτος Στασινός Καλύτερης Επαγγελματικής Tαινίας Animation.

<a href="/nea/proto-vraveio-gia-tin-elliniki-apostoli-sto-festival-toy-anesi/66639">Πρώτο βραβείο για την ελληνική αποστολή στο Φεστιβάλ του Ανεσί</a>ΣΧΕΤΙΚΑΠρώτο βραβείο για την ελληνική αποστολή στο Φεστιβάλ του Ανεσί

Αθλοθέτης του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η κ. Αθηνά Καλκοπούλου, διευθύντρια της Hellas Film, εκπροσωπώντας το ΕΚΚ στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση αναφέρθηκε στην πρόθεση του ΕΚΚ να ενισχύσει περαιτέρω το ελληνικό animation για να γίνει πιο έντονη η παρουσία του στο εσωτερικό και το εξωτερικό. To EKK άλλωστε είναι βασικός υποστηρικτής της ελληνικής παραγωγής animation στο σημαντικό φεστιβάλ του Ανσί.

Το «Σεβαράμπες» επιλέχτηκε ανάμεσα σε 51 υποψήφιες ταινίες μετά από ψηφοφορία των μελών της ASIFA Hellas για την ανάδειξη του καλύτερου animation της χρονιάς που πέρασε..
Το Βραβείο Καλύτερης Φοιτητικής Ταινίας Animation απονεμήθηκε στο «All You Can Eat» του Δημήτρη Αρμενάκη.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο