Oι Ception of Ty συνεχίζουν τα υπέροχα video clips

Δημοσίευση: 25 Μαΐου 2022, 11:50

Oι Ception of Ty είναι ένα μουσικό σχήμα, με κινηματογραφικό άρωμα.

O σκηνοθέτης Χρήστος Πυθαράς (θυμηθείτε τις μεγάλου μήκους Ευτυχία, Σόπι-Μια Ημέρα Ακόμη, την μικρού μήκους Πορτραίτα ) δημιούργησε το σχήμα μαζί με τον μουσικό Ντίνο Τσέλη. Ο Χρήστος Πυθαράς τραγουδά και γράφει στίχους, μαζί με τον Ντίνο Τσέλη στη μουσική, την ενορχήστρωση, και παραγωγή. Συνεχίζουν να παράγουν μερικά από τα ωραιότερα video clips που θα δείτε από ελληνικό μουσικό σχήμα, με το «Queen Victoria: Dancing out of Line» που αυτή την φορά σκηνοθέτησε ο Γιάννης Δημολίτσας.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Πυθαρά: "Το βίντεο προλογίζει το επερχόμενο τρίτο άλμπουμ των Ception of Ty. Είναι μια συνεργασία κυρίως μεταξύ του Ντίνου Τσέλη και του σκηνοθέτη Γιάννη Δημολίτσα"

Ο Ντίνος Τσέλης και ο Γιάννης Δημολίτσας, εξηγούν το clip: "Ο Στέλιος Κατωπόδης, ενεργός χορευτής μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μάλιστα σολίστ, εκτελεί ένα χορό για να περιγράψει το μεγαλύτερο πάθος που είχε η βασίλισσα Βικτώρια, τον χορό. Λέγεται ότι της απαγόρευσαν να χορεύει το πιο αγαπημένο της βαλς μέχρι την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Άλμπερτ, καθώς στη βικτωριανή Αγγλία στα μέσα του αιώνα το επαναδημοφιλημένο «σκανδαλώδες βαλς» ήταν σύμβολα του νεωτερισμού, νέο και γρήγορο και απειλητικά ανατρεπτικό. Εκείνο το βράδυ, όταν της επετράπη να εμφανιστεί για πρώτη φορά, η βασίλισσα Βικτώρια έμεινε στην αίθουσα χορού χορεύοντας μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα.

Το κλιπ διαδραματίζεται στο γνωστό σταθμό του μετρό Βικτώρια, που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο σταθμός ονομάστηκε "Victoria" προς τιμήν της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου το 1864. Δεν τον επισκέφθηκε ποτέ. Η φωνή της στην ταινία είναι η μόνη σωζόμενη ηχογράφηση που υπάρχει σήμερα. Η μουσική προσπάθησα να έχει ένα νεωτεριστικό στυλ αλλά ταυτόχρονα να δημιουργεί μια νοσταλγία Βικτωριανής εποχής. Ηταν προτροπή του σκηνοθέτη να είναι σε minimal μορφή όπως και το σκηνικό του σταθμού. Οι κινήσεις και οι εκφράσεις του χορευτή αλλά και ο τρόπος κινηματογράφησης μου έδωσαν αυτή την έμπνευση.

Έχοντας πάντα κατά νου ότι η έκφραση της ψυχής δεν μπορεί ποτέ να απαγορευτεί..."

CLIP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos