"While at war": ο Αλεχάντρο Αμεναμπάρ επιστρέφει

Δημοσίευση: 2 Aug 2019, 18:50

O Αλεχάντρο Αμεναμπάρ συνεχίζει τις επιλεκτικές δουλειές του και επανέρχεται στο προσκήνιο με το «While at war».

Ο Χιλιανός δημιουργός μπορεί να μην δικαιώθηκε μεν, με το προ τετραετίας «Regression» (με Ίθαν Χοκ και Έμα Ουότσον), ενώ και το αμέσως προηγούμενο «Agora» (με Ρέιτσελ Βάις και Όσκαρ Άιζακ) ήταν υπερφιλόδοξο και μάλλον αποτυχημένο.

Ελπίζουμε να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του, ως ένας ατμοσφαιρικός (The Others), αλλά και ουσιαστικός και ειλκρινής (Η Θάλασσα μέσα μου) κινηματογραφικός συνομιλητής, αυτή την φορά με τη νέα του ταινία που θα κάνει την πρεμιέρα της στα φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν.

Πρόκειται για την ιστορία του πανεπιστημιακού, φιλόσοφου και συγγραφέα Μιγκέλ δε Ουναμούνο ο οποίος το καλοκαίρι του 1936 τάχθηκε υπέρ του Φράνκο και της στρατιωτικής του επέμβασης για να την αποκηρύξει δημόσια μερικούς μήνες αργότερα σε ομιλία στο πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, Ο Φράνκο ήθελε να διατάξει την εκτελεσή του αλλά φοβούμενος την διεθνή κατακραυγή τον έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό όπου και μερικούς μήνες μετά πέθανε. H ταινία θα βγει προσεχώς και στις ελληνικές αίθουσες από την Strada Films.

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos