O Πάμπλο Λαραϊν μεταμορφώνει σε βαμπίρ τον Πινοσέτ

Δημοσίευση: 11 Aug 2023, 17:34

Ένα είναι σίγουρο για τον Χιλιανό σκηνοθέτη, Pablo Larrain, ότι αγαπά να ασχολείται με υπαρκτά πρόσωπα στις ταινίες του και ξέρει να το κάνει πολύ καλά.

<a href="/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Από τον ποιητή Neruda στην ομώνυμη Χιλιανή ταινία στην Jackie Kennedy και στην Πριγκίπισσα Νταϊάνα στα αγγλόφωνα Jackie και Spencer αντίστοιχα, ο Larrain απέδειξε μια πρωτοτυπία στην προσέγγισή του.

Στην νέα του ταινία πάει ένα βήμα παραπέρα. Στο El Conde καταπιάνεται με τον Χιλιανό δικτάτορα, Augusto Pinochet, τον οποίο υποδύεται ο Jaime Vadell, ο οποίος πλέον είναι βαμπίρ και μετά από 250 χρόνια που περιπλανιέται στον κόσμο μας, αποφασίζει να πεθάνει μια και καλή, έπειτα από οικογενειακές συγκρούσεις και άλλους μπελάδες.

Η ταινία, με την οποία επιστρέφει στις ισπανόφωνες παραγωγές, προτού σκηνοθετήσει την αγγλόφωνη Maria (όπως είναι ο προσωρινός τίτλος) για την Μαρία Κάλλας με την Angelina Jolie, θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ από 15 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Το πρώτο τρέιλερ είναι διαθέσιμο και βλέπουμε μια ασπρόμαυρη μαύρη κωμωδία, αρκετά ασυνήθιστη από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, αν και ο Pinochet ήταν παρών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και σε άλλες ταινίες του με πολιτικοκοινωνικό περιεχόμενο, όπως το Post Mortem (2010) και No (2012). Το Post Mortem μάλιστα είχε βρεθεί και εκείνο υποψήφιο για Χρυσό Λέοντα στην Βενετία, όπως και οι περισσότερες ταινίες του.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πράγματα που συνδέονται με την οικογένεια και την ζωή μου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπω όλα αυτά», ανέφερε ο σκηνοθέτης στο IndieWire. «Στην Χιλή πολλές οικογένειες έχουν δει και τις δύο πλευρές της ιστορίας. Ίσως το δικό μου είναι πιο γνωστό γιατί περιλαμβάνει γνωστούς πολιτικούς και είμαι γνωστός σκηνοθέτης. Αλλά ειλικρινά αυτό δεν νομίζω ότι είναι μια πράξη οργής ή απειθαρχίας εναντίον της οικογένειάς μου. Δεν προσπαθώ να γίνω ο παράξενος επαναστάτης ή το μαύρο πρόβατο. Δεν κάνω αυτές τις ταινίες εξαιτίας αυτόύ. Τις κάνω γιατί είναι απαραίτητο».

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Gloria Münchmeyer, Alfredo Castro, Paula Luchsinger, Catalina Guerra, Marcial Tagle, Amparo Noguera, Diego Muñoz και Antonia Zegers και την διεύθυνση φωτογραφίας που εντυπωσιάζει ήδη από το τρέιλερ, ο ταλαντούχος Edward Lachman (The Virgin Suicides, Erin Brokovich, Far from Heaven, Carol).

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos